Reisebrev fra Tiomila 2023

Årets 10mila ble arrangert i Skellefteå, og var med det den nordligste utgaven noensinne. Her ventet nydelig terreng, varme dager og lyse netter.

Kartutsnitt

De ivrigste ankom allerede onsdag, og rakk flere relevante treningsøkter. Terrenget var uvant med en del stein i bunn, men mange partier som innbød til svært høy fart, kombinert med krevende skrålier der det virkelig gjaldt å ha en god og sikker plan for å finne postene.

Innendørs arena

Årets utgave av 10mila var spesiell, ikke bare fordi det var den nordligste. Det var også første gang start, veksling og målgang foregikk innendørs! Skellefteå Kraft Arena ble benyttet, og det en behagelig publikumsopplevelse med sendingen på kuben i taket samtidig som man hadde full oversikt over vekslingsfeltet. «Dessverre» var det en fantastisk 10mila også værmessig, og uten speaker utendørs ble det vanskelig å holde oversikt uten å gå inn i arenaen. Finværet gjorde nok sitt til at mange holdt seg utendørs under ungdoms- og damestafetten, og vi får bare drømme om hvor god stemningen kunne vært i hallen med mer normale værforhold.

Innendors arena

Sportslig

Sportslig er det vårt ungdomslag som må trekkes frem etter årets 10mila. Ville, Hanna og Minna fikk litt hjelp fra IL Koll og Søgne og Songdalen OK og stilte et kruttsterkt lag som til slutt løp i mål som nr. 7 etter sterke etapper fra alle på laget.

Ungdomslaget

Prestasjonene på våre førstelag ble litt for varierende denne gang, men damelaget sikret seg til slutt premie for en 9. plass etter en god sisteetappe av Elena. Herrelagets resultat lar vi forbigå i stillhet, men det finnes utvilsomt potensial for mye mer enn en 18. plass, og hele laget lover å ikke bli slått av Tyrving og Bækkelaget ved neste mulighet!

På damesiden løp andre og tredjelaget stabilt, og sikret seg 39. og 75. plass. Herrenes andrelag sikret seg en 72. plass, og var faktisk bare 8 minutter bak førstelaget etter nesten 7 timers løping.

Våre førstelag løp med GPS gjennom hele stafetten, og de som ønsker å se nærmere på løpernes prestasjoner anbefales http://tulospalvelu.fi/gps/.

Damelaget

Damelaget pallen

Dame 2etappeDame 3etappeAne

GutterEmil veksler til VilleHerrelagene