Krevende KM natt

På fredag inviterte OK Moss til årets kretsmesterskap i natt-orientering. Arrangementet gikk fra Noreødegården og løypene var lagt til den delen i Mossemarka som er kjent for å være fysisk tøft og teknisk krevende.

IMG 5942

68 deltagere stilte denne kvelden, hvorav 22 fra Halden Skiklubb, der været bare noen minutter innen starten kunne virker svært avskrekkende. Men rett før starten stoppet regnet og løperne fikk nydelige forhold i skogen. For de fleste var dette det første nattløpet for sesongen, og natt-teknikken kunne være noe rusten. Med årets krevende løyper fikk løperne reele utfordringer og denne kvelden følte kanskje mange litt fortvilelse i skogen. 

Vi gratulerer Ville Wingstedt i H13-14, Guro Bryggen i D40 og Fredrik Eliasson i H40 til KM-seier. Hanna Wey vant også klassen D21, men får ikke KM-medalje som ikke Halden-bosatt etter gjeldende regler. 

På sølvplassen finner vi Guilhem Elias (H21), Sverre Sandvik (H17-20), Ellen Kathrine Svendsby (D50), Anne Julsrud Haugen (D60) og Marius Bjugan (H40). På bronseplassen finner vi Anders Felde Olaussen (H21), Anja Hole (D17-20), Johan fredrik Svandsby Braarud (H13-14) og Øyvind Helgerud (H40). Hurra!

Flere resultater finnes her.

Til slutt bør det trekkes frem dagens/nattens prestasjon. I klassen A-Kort stilte Nina Svenningsen, som har, som mor til UFO barna, startet med orientering i år. Hun har prøvd seg for det meste i C-løyper, desto mer imponerende er det at hun, under sitt første natt-løp, velger A-kort. Og selv med svært krevende løyper så klarer Nina utfordringen etter 2 timer. Dette er en enorm prestasjon, så husk å gi Nina en klapp på skuldra neste gang dere ser henne!

Skjermbilde 2023 10 14 151540