Artig sprint-trening med puslespill-vri

I går kveld fikk et 20-talls HSK-ere bryne seg på en krevende og morsom sprint-trening i sentrum. 

po2

Et knippe av løperne før start. Foto: Irene Felde Olaussen

Mens mange andre klubber har pause i treningstilbudet en periode på høsten, fortsetter Halden SK med fellestreninger. Antall fellestreninger er kanskje noen færre enn i treningshøysesongen: 3-4 per uke mot 5-6 i høysesongen, hovedsakelig grunnet elgjakta. Mange setter pris på de ukentlige treningene: både eliteløpere, breddeløpere og ungdommer. I denne perioden kan man også prøve ut nye økter, noe mange benyttet seg av i går kveld. 

Denne kvelden stod puslespillorientering på kartet. Økten var laget av Raul og ble ledet av Lasse. Sprintløypen var delt opp i kartbiter, som hver inneholdt ett (eller et fåtall korte) strekk, og kartbitene var plassert tilfeldig utover arket. Dette stilte store krav til å følge med underveis i løypa. I tillegg til å finne raskeste vei, måtte man også finne ut hvilken kartbit neste strekk var tegnet inn på, og ikke minst huske hvilken kartbit det var, når man skulle lese seg videre i løypa. Klubbtreningene er for alle medlemmer, og det var også vanlig kart med sprintløype, for de yngste og de som ellers måtte ønske det. 

po6 1

Innsatsen var på topp blant løperne og alle kom smilende i mål :) De fleste måtte stoppe opp en gang underveis, da det var "komplett umulig" å finne kartbiten med neste strekk. Et fåtall løpere hadde kommet utenfor kartbiten og hadde problemer med å lese seg inn igjen. De fleste fikk god teknikk på kartlesingen, men med 27 poster fordelt på 24 kartbiter, kunne det gå i surr for noen og enhver. Og det å diskutere veivalg etc. etter treningen var en øvelse i seg selv - hvor i all verden var kartbiten med strekket man ville se på?

Takk for en krevende og artig økt!

Til alle HSK-ere: det bare å henge seg på klubbtreningene framover - de er både gode og svært sosiale!

po4po10

po5 1po8 1