Pris- og kakerekord på Høiås

I kveld var Høiåshytta fylt til randen av klubbens medlemmer, som ønsket å være med å feire gode prestasjoner gjennom sesongen.  Hakon Ville Minna Sigrid

Håkon Bryggen fikk Arnestatuetten, Ville Wingstedt hadde mange gode resultater, deriblant flest KM-gull, Minna Wingstedt vant Petters Pris og Sigrid Schmitt Gran har hatt en flott start i juniorklassen.

Tradisjonen tro arrangerte o-gruppa kakefest på Høiås i kveld, for å feire gode prestasjoner av ulike slag gjennom sesongen. Stemningen var høy og køen av spente klubbmedlemmer til kakebordet var lang. Det ble snakket om rekordmange kaker i kveld. Kakebordet var så stort at de aller yngste UFO-gruppene fikk et eget kakebord rett etter treningsslutt, slik at de kunne dra hjem litt tidligere. For de andre åpnet kakebordet klokken halv åtte. 

Etter at alle hadde forsynt seg med kaker, startet utdelingen av de like tradisjonsbundne vaffelkortene. Seansen ble ledet av Anja Wingstedt, leder for o-gruppa, og Lasse Grønn, leder for toppidrettsgruppa.

God sesong av klubbens eliteløpere

Klubbens eliteløpere har hatt en god sesong, med mange gode enkeltprestasjoner. På kakefesten ble følgende trukket fram:  

 • Håvard Wedege fikk sin landslagsdebut for Norge på verdenscupløpene i Østfold i vår. 
 • Klubben hadde 11 løpere på VM og 9 løpere til EM. Av de 11 VM-løperne var 4 løpere 22 år og 7 løpere 27 år eller yngre. Dette viser at det er stort potensial i løpergruppa. 
 • Elena Roos fikk sølv på stafetten og 6. plass på langdistansen i VM i Sveits, i tillegg to sølvmedaljer i EM sprint i Italia (sprint og stafetten). 
 • Haldenbosatte Guilhem Elias fikk 5. plass i VM stafett og podieplass i stafett i verdenscupen + gull i NM stafett.
 • Martin Roudny fikk 6. plass i stafett i VM, og Adrien Delenne fikk 5. plass i EM sprint-stafett. 
 • Ines Berger ble nr. 4 på mellomdistansen på Junior VM. Alina Niggeli fikk gull (mellomdistanse) og to bronsemedaljer (sprint og fellesstart) på Junior VM i ski-orientering, samt en 4. plass i stafetten på Junior VM i vanlig orientering. 
 • Magne Dæhli og Olav Lundanes tok gull i NM stafett, sammen med Guilhem Elias
 • Magne fikk gull og kongepokal på langdistansen på NM. 
 • Niels Christian Hellerud fikk gull på NM-natt i Halden. 
 • Sigrid Schmitt Gran fikk bronse på NM-natt og NM mellomdistanse og ble nr. 6 på langdistansen. I norgescupen ble hun nr. 3 sammenlagt i D17-18. 

Gode prestasjoner i stafett

Også i klubbstafettene har klubben gode resultater. I Tiomila ble damene nr. 9 og på Jukola ble herrene nr. 15. På 25-manna tok klubben en kjempeflott 3. plass og på 15-stafetten tok vi tilbake tronen med seier. Veterandamenes seier i Master Woman på Night Hawk, med Bodil Helgerud og Ellen Cathrine Svendsby på laget, ble også velfortjent trukket fram. 

Laget som tok 3. plass på 25-manna var avbildet på marsipankaken.

Petters pris til Minna Wingstedt

Vandrepremien Petters Pris går til den løperen som gjør det best i Hovedløpet for ungdommer (14-16 år). Det var to som kjempet om prisen: 

 • Ville Wingstedt, med 8. og 4. plass på Hovedløpet orientering og 3. plass på Hovedløpet i ski-orientering. 
 • Minna Wingstedt, med gull både på sprinten og langdistansen i orientering.

Prisen gikk til Minna Wingstedt - vi gratulerer så mye!

De beste plasseringene i Veteranmesterskapet ble også trukket fram. Disse gikk til Andras Johansson (H45), Emil Wingstedt (H45) og Heidi Stokseth (D40), for sine gullmedaljer. 

Et dryss av gullmedaljer i KM

Klubben har tatt en mengde gullmedaljer på KM-distansene denne sesongen (sprint, mellom, lang, stafett, Klubb-KM stafett). 15 av dem var tilstede, men like mange var ikke der. Ville Wingstedt tok med sine fem gullmedaljer flest KM-seiere. 

Noen av årets KM-vinnere. Over KM-vinnerne ses beina til noen av klubbens mange rekrutter, og kanskje framtidige KM-vinnere?

Viktig post-dugnad

Det er mange som engasjerer seg i klubben og stiller opp for at aktiviteter og treningstilbud skal gå rundt. Noe av det man trenger hjelp til, er å sette ut og ta inn poster til elitens og klubbens treninger. Det er mange som hjelper til, men tre personer har bidratt ekstra mye, og ble velfortjent trukket fram på kakefesten. Disse er Eirik Nordbrøden, Fredrik Eliasson og Kjetil Bjørlo. 

Årets rocky

I år var et satt opp en ny utmerkelse - Årets rocky. Denne gikk til voksne nybegynnere som har imponert med sin deltakelse på løp og/eller treninger gjennom sesongen. Utmerkelsen gikk til Helene Folkestad, Nanna Signebøen og Nina Svenningsen. Nina Svenningsen tok nybegynnerkurs først i mai i år, og stilte like godt opp i A-kort på KM-natt tidligere i høst. 

Årets rocky i forgrunnen, de som har hjulpet mest til med utsetting og inntaking av poster i bakgrunnen.

Arnestatuetten og Skaukarenes krus

Skaukarenes krus deles ut til beste løper i D og H 11-12 og 13-14 i kretsen, og utdelingen finner normalt sted på årsmøtet i kretsen. Fra oss får Håkon Bryggen Skaukarenes krus i H11-12 og Ville Wingstedt i H13-14. 

Arnestatuetten deles ut til beste løper i D/H11-12 i Halden Skiklubb, og gikk i år til Håkon Bryggen. 

Med det var utdelingen av vaffelkort over, og de som ønsket det kunne fortsette å kose seg med kaker. Både miljøet og prestasjonene i klubben er imponerende - det er bare å ta av seg hatten!

Kakebord1 Foto Anja WingstedtKaker er godt Foto Anja WingstedtKoser seg med kake Foto Anja WingstedtUngdommen Foto Anja Wingstedt