Knut Nordås er gått bort

KnutNordås

Halden SKs første norgesmester i orientering for menn, Knut Nordås, gikk bort torsdag 21. mars etter en tids sykdom.

Han ble 84 år. Knut kom til Halden fra Bergen i 1959, der han hadde vært en lovende o-løper for Fana IL. Allerede året etter, i 1960, vant han NM-gull for juniorer for Halden Skiklubb. De neste par årene var han med i toppen i norsk orientering, før han flyttet utebys for å studere. Han flyttet aldri tilbake til Halden, og han la tidlig kart og kompass på hylla. Knut var utdannet ingeniør, men hadde det meste av sitt yrkesaktive liv i eget firma innen salg og montering av kontor- og institusjonsmøbler, i Elverum. Som pensjonist flyttet han til Trondheim, der han bodde til han gikk bort.

Ingvar Nordås som har sendt oss denne oppdateringen, kan også legge til at Knut husket årene i HSK med glede. Han holdt seg i alle år orientert om hvordan det gikk sportslig, og han snakket ofte om stafettmakkerne Larry og Hans, og andre sentra personer i HSK tidlig på 1960-tallet.

Vi kan også nevne at etter at Knut vant gullet på langdistansen i 1960, så gikk det hele 14 år før HSK fikk et nytt gull, da ved Arnt Edvin Andersen. Knuts gull var også det første orienteringsgullet til Østfold O-krets. Sesongen etter som første års senior, så slo han den store stjernen Magne Lystad i SOL's storløp i sesongåpningen.