Julenøtter - fasit

Takk for det gamle året alle sammen. På årets siste dag med strålende sol og nydelig treningsvær (for dem som har mulighet til å ta seg en tur) ønsker vi dere et riktig godt nytt år. Samtidig kommer vi med fasiten på julenøtter som ble lagt ut i romjula.

Hvor løp Jens Erik?Hvor løp Jens Erik?Post 1 ligger på toppen av Ulvåsen. Et fint sted dersom man vil ta en båltur. Utsikten er ikke så bra her da det er vanskelig å se noe særlig over tretoppene, men klatrer du litt i trærne så... Post 2 er tatt fra veien som går fra Ekelimoen og mot Tutjern. Utsikten er sydover og nedover mot Ekelia. Post 3 har jeg tatt fra stien mellom Ekelimoen og Tutjern. Her har det vært hogd en del og utsikten er god sydover mot svenskesiden. Begge de 2 neste postene er tatt fra stien mot Tutjern. Ved post 5 var det nærmest overforsvømmelse og en klopp var i oppløsning. Post 6 ligger på utsiden av mitt kart, men det er et fint utsiktspunkt. Med syn utover Rokke-bygda kan man jo bare komme i godt humør. Bilde nr 7 er på den nye veien som går fra Rahaugen og nord for Tutjern. Jeg valgte den istedet for å bli bløt på beina ved Tutjern. Som dere ser av bildene er det mye vann i skogen for tiden og snøen uteblir. Men flotte forhold for å trene o-teknisk. Post nr 8 ligger i krysset hvor du kan enten fortsette gulløypa videre opp mot Høiåstårnet eller ta den litt mer lettere løypa over til Blåløypa. Denne korte stikkveien over til Blåløypa er en relativ "ung" løype og var ikke på kartet på tidlig 70-tall. Den gang gikk vi ofte en myrløype som gikk parallelt nord for Blåløypa og kom inn på den gule løype ca 200 m nord for dette krysset. Denne løypa gikk også videre tvers over den gule og ned på myrene som ligger under det store Høiåsplatået. Post 9 er tatt i det vi faller nedover til den store bløtmyra før oppstigningen til Høiås igjen. Post 10 er nede i svingen når løypa svinger østover og opp mot Høiåstårnet igjen. De 2 siste postene, nr 11 og 12 fikk jeg ikke med på scanningen, men de var vel enkle. Nr 11 var på platået med siden av Høiåstårnet og nr 12 var oppe med grillen på Høiåstunet.
Personlig fikk jeg en skikkelig påminnelse i romjula at kroppen ikke tåler hva som helst lenger, og med et skikkelig ryggskott har det blitt dårlig med trening de siste dagene.

Et riktig godt nytt år.