Lyst på en utfordring?

For noen uker siden tikket det inn en mail til meg som begynte slik : "Hei Jens Erik Mjølnerød. Fortsatt god jul i stua! Jeg er en relativt "nyinnflytter" til Halden (2006) og søker rundtomkring etter noen som liker å løpe." Mailen kom fra Berit R. Øie.

Har man lyst til å løpe er det jo naturlig å søke til miljøer som løper og dermed kunne komme sammen med noen som har samme interesse. Det som er det spesielle her er at Berit er både tunghørt og svaksynt og har problemer med å finne fram i løypene og se omgivelsene rundt seg. Tidligere har hun løpt fra Gimlekrysset og til Asak tur retur. Og det har gått greit, men med noen nesten "kollisjoner".
Berit har bestemt seg for å forsøke å gjennomføre Oslo Maraton til høsten og må følgelig forberede seg til dette. I dag bruker hun ca. 60 minutter t/r Asak. Behovet for en ledsager er 1-2 dager i uken og ønsket er å kunne løpe litt mer på stier og da fortrinnsvis i lysløya. Dette for at det ikke blir for mye asfaltløping. Det er først og fremst på stiene hun trenger assistanse.

Undertegnede var en tur på besøk hos familien forleden som bor rett ved Gimlekrysset. Vi "kikket" litt på kartet og løpeturer fra Venås / Fjell til Høiås ser overkommelig ut.

Berit er blant annet utdannet faglærer i kroppsøving ved idrettshøgskolen i Oslo og har jobbet som rådgiver for mennesker med døvblindhet. Hun og familien flyttet til Halden fra Tromsø for 3 år siden og har mann og 2 barn. Nå har hun tatt en pause i arbeidslivet. Tidligere har hun drevet med konkurransesvømming og vannski. I august -06 gjennomførte hun Femsjøen rundt på sin tandemsykkel. Så det er en kvinne som liker å trene og er midt i sin beste alder.

Så da er spørsmålet om noen av dere kunne være ledsager sammen med henne en gang i mellom?

Kanskje en inspirasjon til å trene selv og se gleden av å kunne hjelpe andre som har litt andre forutsetninger på noe vi tar som en selvfølge.

Kan du tenke deg å være ledsager?Kan du tenke deg å være ledsager?Ledsagingen foregår med at begge holder i et "kosteskaft". Berit som løper bak, vil lett kjenne på stokken tempo og om det går opp eller ned. Spiller ingen rolle om du er mann eller kvinne, gammel eller ung. Og det kan godt være flere som deler på løpeturene.

Så har du lyst til å forsøke, så kan du kontakte undertegnede og jeg formidler kontakt.

Jens Erik Mjølnerød, tlf. 917 85 911