Østfoldsprinten med labyrinth-overraskning

I strålende høstvær inviterte super-arrangementsvertspaaret Ane Sofie Næss Bjørgul og Thomas Natvik Åstad til Østfoldsprinten med en spennende ny vri. I slutten av alle løypene ventet løperne et labyrinth. Og etter flere minutter med intenst orientering (løypene til løypelegger Thomas innehold både mange klurige veivalg og korte men intensive strekk) og mange høydemeter (så klart skulle alle få muligheten å se på utsikten både fra klokketårnet og nordre delen av den innre festningen) ble mange satt ut av labyrinthen. Her måtte hodet holdes kaldt for å ikke glemme poster i labyrinthen eller miste mange sekunder pga dårlige veivalg. 

Skjermbilde 2020 10 18 210900

Østfoldsprinten

I kveld arrangerte o-gruppa det første løpet i Østfoldsprinten på Høiås. Kartet ble ferdig dagen før, nytegnet av Matthieu, og vil gi oss gode sprinttreninger fremover rundt Høiås.

Løpsleder Hanne og løypelegger Kjetil inviterte til flotte løyper i nydelig Høiås-terreng. Lacho ordnet med live-tracking for alle på A-løypa, som ble godt tatt i mot av løperne. Coolchicks-ene utstyrte kiosken med et flott utvalg av bakelser, mens Hege og Anne-Marit solgte varene fra vår nye kioskvindu i annekset.

Tusen takk til alle som hjalp til, ingen skal føle seg glemt. Hva hadde vi gjort uten vår tidtakergjeng Eirik og Marius, startgjengen Heidi, Mats og Sigurd, arena-sjefene Martin, Bjørn og Vidar og parkeringsgjengen Åge og Egil. Selv været hold seg under løpet og kvelden ble avsluttet med flott solskinn. Arrangementet hadde kanskje fortjent flere deltagere men med TioMila rundt hjørnet er det ikke så lett. Men de som løp angret nok ikke turen.

...

Østfoldsprinten finale

På onsdag arrangerte Halden SK med Kine og Lizzie i spetsen finalen i årets Østfoldsprinten. Basert på de 2 beste resultatene i årest sprintserie startet lederen først i jaktstart i hver sin klasse. Det var lagt opp til spennende dueller i de fleste klassene og det gjalt å holde hodet kaldt for å forsvare sin ledelse. Thomas hadde laget utfordrende løyper, både teknisk og fysisk, og en blanding av kuppert nærterreng og gateløp krevde sitt av deltagerne. Den avsluttende premieutdelingen ble gjennomført rask etter at de fleste var i mål. Kine traff veldig godt med premiene som var en blanding av frukt og sundt, fargerike sokker og truser.

En klapp på skuldrene til alle som hjalp til under arrangementet, dette ble en flott sommerkveld.

IMGP3692IMGP3695

IMGP3702...

Flere toppplasseringer i finalen til Østfoldsprinten

Halden Skiklubb stilte med en fin blanding av unge lovende og erfarne o-løpere til finalen i Østfoldsprinten, som arrangertes i kveld av OK Moss. Jaktstarten gjorde avgjørelsene spennende og noen måtte gi plasseringer tapt mens andre kunne klatre på pallen.

Vi kan gratulere til mange flotte pallplasseringer i tillegg til mange gode prestasjoner i ungdomsklassen:

1.plass: D17 - Iliana, H17- Olav, D13-16 C Sylvia

2.plass: H16 - Tore Herman

3.plass: D11-12 Maren, H11-12 Liam, H16 - Sigurd Saxe

IMGP7407 IMGP7405 IMGP7408
IMGP7411
...

Østfoldsprinten Strupe tirsdag 3. maj

Tirsdag 3. mai går årets andre Østfoldsprint av stabelen fra Strupe Ungdomsskole. Etter en liten vask av asfalten i morgentimene på tirsdag, lover statsmeteorologene opphold og 11 grader på ettermiddagen. Med dette ligger forholdene til rette for en fartsfylt kveld i de sprintvennelige områdene rundt Strupe.  

Halden Skiklubbs utenlandske eliteløpere lover spennende sprint-nøtter på nyoppdatert kart for de fremmøtte.  
- Østfoldsprinten vil holde løperne på tå hev med en miks av kjappe retningsforandringer, og tøffe veivalgsstrekk med store krav til lungekapasitet. Kartet er en blanding av villastrøk, skolegårder og park, utdyper løypeleggerne. 
 
Med 70% asfalt og 30% gress vil løypene by på raske vinnertider innenfor den internasjonale standarden på 12-15 minutter. 
...
Les mer …

Resultater fra Østfoldsprinten - 5 HSK seire !!

janØstfoldsprinten gikk av stabelen i kveld og vi fikk (minst) 4 HSK'ere på toppen av resultatlista. Iliana Shandurkova, Øyvind Stokseth, Ingvild Thorgersen og Jan Granstedt vant alle. (Alle foto: Lacho Illiev)

Siste oppdatering: Når resultatlista kommer ser vi også at Olav Millian Schmitt Gran tok en flott seier i H16 jakt - Grattis til Olav.

Les mer …

Resultater 4 løp Østfoldsprinten

Kategori: Østfoldsprinten

Løp 4 i Østfoldsprinten startet i sol og endte i regn og regnet gjorde det litt glatt for de siste løperne. Lange tider til tross for ganske korte løyper så sprint på Fredriksten festning er tøft. Dette var altså det siste løpet i Østfoldsprinten denne sesongen og det vil bli delt ut premier for jaktstart- og nybegynnerklassene på KM sprint onsdag 18/5.

 

Vinnere i jaktstartklassene ble:

D16 - Sigrid Alexandersen Fredrikstad SK
H16 - Markus Holter Skaukameratene O-lag
D17 - Iliana Shandurkova Halden SK
H17 - Lacho Iliev Halden SK
D50 - Anne Elisabeth Ramtvedt Sarpsborg OL
H50 - Tom Arild Karlsen Fredrikstad SK

Resultater og strekktider for jaktstarten finner dere her.

Individuelle resultater og strekktider pr klasse og løype finner dere her.

...