Olav Lundanes fikk høyt æret pris

Olav fikk Skogkarenes gullmerkeOlav Lundanes mottok torsdag kveld Skogkarenes gullmerke på Høiåshytta. Egil Renolen overrakte gullmerket på vegne av Skogkarene foran klubbens medlemmer på torsdagens trening.

Olav fikk overrakt gullnålen fra Egil Renolen fra Hedemark som er den som er ansvarlig for Skogkarene i den norske avdelingen. Det er totalt 700 medlemmer i Norge, mens totalt er det ca 7000,- fordelt over Norge, Sverige, Danmark og den svensktalende delen av Finland. Denne klubben oppstod i Sverige på 1930 tallet og kom etter hvert til Norge.

Det blir delt ut ett merke til beste sportslig prestasjon og et merke til beste leder hvert år. Vi kan bl.a. nevne at fra Norge er bl.a. Magne Lystad, Åge Hadler, Petter Thoresen og Anders Nordberg noen av de som har fått denne utmerkelsen.

Skogkarenes klubb er delt inn i regioner og Østfold har sin lokale gruppe.  Medlemmer er ”oldtimere” innom orienteringsporten og mye erfaring er samlet i disse rekkene.

Olav ble bl.a. foreslått av bl.a. 6 SKK-klubber fra Sverige, samt mange fra Norge og som vinner av langdistansen i VM, ble han valgt som merketager dette året. Det var en lett rørt Olav som tok i mot merket foran klubbmedlemmer på Høiåshytta på torsdag og takket så mye for utmerkelsen. Dette er nok kanskje den alle fineste prisen for en o-løper å få og vi gratulerer Olav så mye med utmerkelsen.

Bildet under viser Skogkarer lokalt i Halden og Østfold sammen med Egil Renolen. Fra høyre Jon Berger, Steffen Steffensen, Per Oscar Larsen (leder Østfold) og Larry Erntzen.

Skogkarer