Sølv til Norge blant gutta.

vm_stafettVi gratulerer det norske herrelaget med en flott sølvmedalje på dagens VM-stafett. Vant gjorde Frankrike med Kong Thierry som suveren avslutter, mens Sverige tok 3.de plassen bak Norge.

 

Vi drømte nok en liten stund om det helt store, men Tero var ikke å rokke på avslutningsetappen. Norge hadde best mulig start med Carl Waaler Kaas i tet på første etappe, og en stund hadde Anders Nordberg en ledelse på drøye minuttet på sin 2.etappe. Dette forspranget ble spist opp og til veksling kom Anders sammen med Frankrike, Sverige og Italia! Olav og Thierry tok raskt kommandoen på etappen og snart var franskmannen alene i tet. Olav løp jevnt og sikkert og hadde stålkontroll på sølvet, helt til 3.de siste post. På en liten grop gikk Olav på en sjelden bom og ble tatt igjen av Sverige. Men med en frisk avslutning holdt han unna og Norge fikk en etterlengtet sølvmedalje.

Vi gratulerer igjen Franrike med gullet og det må være veldig morsomt for Adamski og Gonon å endelig ta dette gullet sammen med Thierry. Et stafett-gull franskemenne har hatt stang ut på de 3 foregående årene. Med vepsestikk i halsen, bistand ved skade på konkurrent og en uforståelig kart black-out i fjor, hadde Thierry brukt opp kvoten på uheldige omstendigheter. En fullt fortjent gull ble det denne gangen.

Mesterskapet er over for denne gang og for Halden SK sin del, må vi ta med oss mange positive prestasjoner blant våre landslagsløpere. Flere har levert personlig beste i WOC sammenheng.

At Norge til slutt sitter igjen med kun Olavs bronsemedalje og guttas sølv på stafetten, er nok en stor nedtur for landslagsledelsen og løperne selv. Det var nok høyere forhåpninger, og vi nådde ikke helt opp denne gangen. Lagmessig er vi brukbart med, og med mange plasseringer blant de 15 beste er dette ikke til å kimse av. Men vi vet at ambisjonene er store og i dag kunne et gull reddet en del av bildet i så måte.

Ellers må vi bare gratulere svensk dameorientering med 3 forskjellige gullvinnere samt bronse på stafetten. På herresiden sier vi bare Kong Tero!

For Halden SK var det også svært morsomt med Martin Jullums lag-sølv i pre-O. Martin har etablert seg i eliten og viser at man kan fortsette o-karierren selv om man får sykdomsproblemer som hindrer videre løpskarierre. Martin er en del av elitegruppa i HSK og blir støttet på lik linje med andre o-løpere i klubben.

På bildene under, Olav og Anders med supportere. Alle foto: Lacho Illiev

olav

anders