NOM stafett med HSK medaljer

Active ImageGull til Kajsa i dag. Hun løp 2. etappeGull til Kajsa Nilsson og bronse til Ida Marie Næss Bjørgul på dagens stafett. I tillegg gjorde Mats Haldin en god siste etappe for Finlang og løp inn til 4. plass. Når vi så også nevner at Mattias Karlsson, som fikk plassen på Sveriges 3. lag i 12 time, løp en god 2. etappe og vekslet som nr 2. Marius Bjugan løp sterkt på 1 etappe og vekslet som nr 3.

Alt i alt gode stafett løp for alle våre og 2 på medaljeplass. Vi gratulerer. Vi må også gratulere junior trenere Frode Balchen og vår egen Kenneth Buch med dagens resultater i juniorklassen. Mens de norske herre- og dameløperne virker noe på defensiven.

Active ImageIda er i formMitt tips for morgendagen blir Simone i dameklassen, Jarkko Huovila i herreklassen, Ida Marie N Bjørgul i jenter junior og Olav Lundanes i junior gutt. Simone var suveren i dag på stafetten og er ytterst revansjesugen etter en svak sprint. Jarkko har løpt bra på sprint og det tyder på at han er i god form. Ida ønsker å vise noe mer enn en 20 plass på sprint og Olav er jo bare konge. I morgen slår han Bobach.

Og så kan man jo gjøre seg noen funderinger hvorfor våre løpere leverer veldig bra stafett. Uavhengig av nasjon. Og da er det nærliggende å tro at det presset man har med f.eks å være med på våre førstelag i stafetter som TIO og Jukola, gir en stor mental trening og forberedelse for stafetter i store mesterskap. Det er utvilsomt et press for en løper å gå ut i stafett. Du vet at hele lagets suksess beror på deg akkurat nå. Og man må prestere. Og det må man jo trene på. Husker jo VM stafetten (1999?) da vi hadde 3 av 4 løpere på laget (Bernt, Tore og Petter) og vi var suverene. Gutta kunne stafett. Og mange funderer over hvorfor HSK klarer å vinne TIO år etter år. Jeg kikket over vår vinnerstatistikk og tror det var totalt 27 løpere som hadde vært med på våre 8 seire i løpet av en 10 års periode. Mange har 4 eller flere pinner. Og det viser stabilitet, kontinuitet samt også en evne til fornyelse. I år var det 3 debutanter. Alle gjorde helt utmerkede innsatser. Sami og Sindre med sogar beste strekktid. De presset litt ekstra siden vi var litt bakpå. Senere var ikke det nødvendig, men gutta løp jevnt og sikkert. Uten noen store bommer. En lagseier. Og det er jo det det handler om. Et lag som jobber i sammen og bygger hverandre opp.

Og vi ser at det er snakk om tålmodighet og jevn jobbing, så blir det resultater. Sindre som er den første av HSK TIO-vinnere (herrer) som har trådt sine barnesko i klubben. Sindre ble i med klubben da vi startet med UFO-begrepet under Morten Dalbys vinger. Og det var i 1995. Så det tok oss 12 år å få fram en løper på vårt TIO-lag. Og da må vi også konkludere med at for å holde oss i toppen, er vi nødt til å være attraktiv som klubb. Slik at vi får andre talenter som ønsker å utvikle seg videre i et miljø som vet hva som gjelder. Derfor er det gøy at Marius og Mattias presterer på landslaget nå, begge utviklingsløpere. Som lærer av etablerte toppløpere som Tore Sandvik, Emil Wingstedt, Kjetil Bjørlo, Petter Thoresen....