Natt NM i Larvik med både dramatikk og suksess

ErikNattNMNatt-NM går av stabelen i kveld med flere HSK'ere på plass. Her har vi en av HSKs mest rutinerte nattløpere, Erik Axelsson før start og av glimtet i øyet ser det lovende ut. Vi kan anbefale å følge natta med tracking og live fra speaker. (Foto: Lacho Iliev)

Siste: Erik ble skadet underveis og måtte på sykehuset for å sy noen sting i panna.

 

 

 

 

D21:

25M-AnneMargretheSiste: Anne Margrethe Hausken Nordberg vant etter en spennende finish foran Bodil Holmstrøm og Marianne Andersen. Vi gratulerer med nok en natt-seier for Anne Margrethe med 4 pinner på 5 år. Sterkt.

Og Iliana Shandurkova har kommet på en fin 5.plass.

 

 

 

For HSKs del har vi Anne Margrethe i dameklassen som en av de store utfordrerne til tittelen. Men med fellestart og mange formløpere, blir det spennende. I dameklassen avgjøres også CraftCup hvor flere kan stikke av med sammenlagtseieren.

Mari Fasting som tok 3 gull tidligere i NM, har ikke så stor Natt-erfaring, men hadde lyst på CraftCup seieren og stiller altså på startstreken i dag.

Det blir også spennende se hvordan løperne takler fellestarten og om det blir noe spredning på dagens natt-løp.

I dameklassen til 18.post skiller løperne lag på veivalget og det blir spennende se hvem som kommer først - Marianne Andersen/Tone Wigemyr eller Anne Margrethe/Bodil Holmstrøm. Og det blir Anne Margrethe og Bodil som tar den raskeste veien og får en luke på 30 sekunder før de siste postene.

Følg natten her

H21:

I herreklassen er det nok Olav Lundanes og Erik Axelsson fra HSK vi kanskje kan forvente mest av i dag. Og her er det spenning i CraftCup sammendraget.

Underveis har Olav og Erik bommet relativt tidlig og er 3 minutter bakpå. Anders Nordberg er offensiv i feltet, men er i et felt med flere løpere. Men vi ser at Anders rett og slett løper i fra og får luke pålangstrekket. Blir spennende å se om Anders klarer å holde tempoet oppe alene foran.

Vi ser at Olav ikke spiser noe innpå og har fortsatt litt fram til sin gode form. En som stadig forbedrer er Fredrik Eliasson og har også tatt steg denne sesongen. Fredrik jobber målbevisst og viser at det er mulig å nærme seg de beste.

Ellers ser vi at Erik Axelsson har stoppet opp på post 26 og det må skjedd et eller annet. Mulig skade problemer. Mats Dahlen og Vegard Ruttenborg er også der. Håper det ikke er noe alvorlig.

Vi får melding om at det er Erik som har fått problemer og er tatt hånd om av legepersonell. Tusen takk til Vegard Ruttenborg og Mats Dahlen som har hjulpet Erik til kyndig personell. Takk også til Ivar Haugen som også løp for å varsle sykepersonell om skade på Erik. Erik skal være på sykehuset og sydd noen sting ifølge speaker, i panna.

Vi hadde en kort prat med Erik som var betydelig bedre, men hadde vondt i hodet og var litt omtåket. Erik hadde tydeligvis løpt på et tre og fått et kutt i panna. Vi ønsker Erik god bedring.

Stig Alvestad er også blant hjelperne og vi er på vegne av klubben er vi svært takknemlig for de som hjalp Erik i den situasjonen som oppstod. 

Ulf Forseth Indgaard tar gull foran Håvard Lucasen og Anders Nordberg. Grattis til Ulf som tar sitt føste senior gull individuelt. 

D19-20

I eldste juniorklasse har vi et lite come-back fra regjerende Natt-NM vinner, Fredrikke Nohr Moth. Fredrikke har gjort et bra løp bortsett fra en bom på 3.posten og blir nr 9, mens Ane Sofie desverre måtte bryte dagens løp.

Fredrikke løp inn til en fin 9.plass i sitt come-back og det er meget respektabelt. Ingjerd Myhre fra Kongsberg vant.

H19-20

I eldste juniorklasse gutter har vi med Mats Nordbrøden og Petter Næss Bjørgul som kan være med å kjempe i tet.

Petter Næss Bjørgul nr 9 og Mats Nordbrøden nr 12 uoffesielt fra speaker.