En fin høst gir oss en god grunnmur.

Smaaland76Av årets 4 årstider, er høsten på mange måter den perioden som kanskje de færreste liker. Mørke kvelder, is på bilruta og glatt på fjellrabben. Men når vi ser fram mot alle høydepunktene, de som bringer oss sammen så blir man mer glad til sinns. F.eks Smålandskavlen, stafett, natt og individuell løping i et og samme Kinder-Egg.

Kanskje gradestokken kryper mot null, 2-mann gjør jobben på natta - hver for seg. Skal man henge med, er det ikke rom for mye bom eller to dårlige veivalg. Og damene får bryne seg i mørket også. Ikke høye hæler og festantrekk, men pigger under sålen og Swenor Lightning på issen. Ekstra kompasset i lomma, reservelykt likeså. Sjekk av brikka og lett jogg til startboksen. Lidingö, Domnarvet, Store Tuna..... våre jenter er klare. One team - four girls. Ikke blant favorittene, men kanskje blant de 10?

Og gutta - 2 andreplasser er brukbart, men uten stormende jubel? Er vi blasserte? Tja. Er vi godt vant? Tja. Er vi sugne på seier? Ja.

Smålandskavlen kan mange lag vinne, spesielt med litt stang inn på natta. Det må vi ha også. Men det kommer vi jo til å ha, i år - ingen tvil. De beste løperne, de smarteste damene, de beste lyktene, de mest sultne, de som aldri gir seg. One step ahead - come on lads and chicks!

Glemmer aldri Småland 1976 - Klubbstugan til Hakarp. Helt topp! Halden på vei mot stjernene - men fy flate hvor lang tid det tok.

Småland 76, 15 år og ut på natta i gutteklassen. Svenskene var jo så j... gode, men vi hang med. Bruttern som en strikkmotor på mellometappa, det holdt akkurat. Varting'en på siste etappe, ut sammen med Hans Melin og greier. Tøft som fy og det var jo Melin også. Verdens beste svenske i gutteklassen, og vi fikk stryk. Men vi var unge og løp med budkavle som vi trakk om i bilen på vei hjem. Et trofe verdt å ta med seg.

Smålandskavlen, et arnested for klubbkultur. Første løpet til Morten Dalby i klubben, stjerne fra Hadeland og et o-teknisk vidunder. Men løp'n fort nok? Og Morten løp godt, som alltid. Like sikker som Ulf, som nesten kom med på VM 78 i hjembyen Kongsberg. Ulf med sølv i tiomila som første norske lag for Kongsberg. Ulf Rogstad bomma aldri en meter, iallefall ikke på stafett. Fy fillern hvor mange gode det var. Og Grottenberg som ble taua rundt av Matti Mäkinen, Mäkinen et finsk løpsfenomen som bomma påannenhver post. Grottenberg fikk kjørt seg da.

I år er gubbefesten berammet til lørdag 12.11, kjærringfesten 19.11 og Skolleborgturen 20.11. O-gallaen går av stabelen 4-6.11 på Thon-hotellet i Halden. Alle store sosiale tilstelninger som betyr mye for samholdet i klubben.

Alt om Smålandskavlen finner du alt om her og så krysser vi fingrene for våre lag, både elite og ungdom.

Bilder under:

Kajsa, Ida, Karianne og Erika fra Småland 2006

Marius, Erik, Emil, Andreas (back to basic from 2012) og Tore, seier i Småland 2006

Hanna, Ulrikke, Kathrine og Ida (Småland 2003). (Hvor kom den Liverpool-lua fra Ulrikke?) 

ChicksSeier_smland_2006smaalandjentelaget