Halden SK omorganiserer trener og støtteapparat

HSKvinnere_2012For fortsatt å være i forkant og kunne utvikle klubben videre, er det satt i gang en intern prosess med revidering av strategiplan og handlingsplan for årene 2013-2014. Et hovedmål er å se på nye veier for å stimulere til et godt sportslig aktivitetsnivå med basis i Halden slik at flere seire kan hentes hjem både individuelt og i de store stafettene.

I I løpet av 2011 og så langt i 2012 har Halden SK klart å vinne begge de to store stafettene innenfor orientering: Jukola 2011 og ikke minst Tiomila for en måned siden hvor vi vant både herre og dameklassen. I fjor høst ble det dessuten NM gull i stafett for herrene. I tillegg har flere av våre løpere ypperlige individuelle prestasjoner: VM bronse mellomdistanse, VM sølv stafett, NM gull langdistanse, EM gull mellomdistanse og langdistanse, og 13 individuelle NM medaljer.

Halden SK har til nå klart å vinne Tiomila stafetten hele 9 ganger for herrer samt 3 ganger for damene. Dette er en bragd ingen andre klubber i verden kan vise til og det er ingen tvil om at dette er en trend vi ønsker å fortsette.

En viktig bidragsyter til Halden SK sin suksess i 2011 og 2012 har Mike Vinogradov vært som hovedtrener. Som trener i full stilling har han blant annet utviklet klubben med sin kunnskap innen fysisk og teknisk trening og bruk av testing. Han flyttet fra Sibir tidlig 2011 sammen med kona Galina og datteren Anna. Mike har kontrakt som hovedtrener for Halden SK ut sesongen og vi ser frem til flere gode resultater i månedene som kommer: Jukola (17 juni), VM (midten av juli) og NM i september.

Vi har i en årrekke jobbet kontinuerlig med å utvikle oss som klubb og akter å fortsette denne prosessen i fremtiden for å opprettholde det klubben til nå har bygd opp. Våre viktigste satsningsområder for elitevirksomheten de neste årene vil være:

  • Legge til rette for yngre talenter som etter hvert kan erstatte dagens veletablerte løpere
  • Bedre markedsmessig utnyttelse av den goodwill de siste årenes resultater har skapt
  • Stor vekt på å skape lagånd og samarbeid både på trening og i stafetter

Dette vil vi gjøre ved å bygge opp et støtteapparat kombinert av en engasjert hovedtrener i et tett samarbeid med ledere i Halden SK og dugnadsbaserte innsats fra våre etablerte løpere som nå begynner å trappe ned sin egen individuelle satsning. Vi ønsker å engasjere personer som kan bidra til å sette fokus på satsningsområdene, samt bidra både med tilrettelegging og den fysiske og o-tekniske treningen. I løpet av de nærmeste månedene vil vi derfor legge en trenerkabal for neste sesong og vi har stor tro på at vi skal få til en god løsning både for løpere og for støtteapparat.

Av samme grunn har Halden SK valgt å ikke forlenge kontrakten med hovedtrener Mike Vinogradov.