Magne Dæhlis store dag

Magne7plassDa er dag 2 for vår del nesten i havn og har vært preget av VM finalen på mellomdistansen. En finale som på forhånd så svært lovende ut med tanke på gode kvalliker, spesielt av våre menn. Og dagen i dag må vi si ble Magne Dæhli’s fra vårt ståsted. En flott 7. plass etter nesten et perfekt løp.

En liten bom før 2. TV post var det eneste og med det ble Magne belønnet med en flott 7. plass. Vinner ble overraskende Edgars Bertuks fra Latvia og o-familien har nå fått et nytt land blant VM vinnere. Det er morsomt.  Olav Lundanes og Søren Bobach lyktes dessverre ikke helt etter planen i dag.
På damesiden vant Minna Kauppi, Finland etter at Simone Niggli gikk på en uvanlig bom til henne å være. Våre norske Halden damer, Mari Fasting og Ida Marie Næss Bjørgul hadde ikke dagen og gikk på noen leie bommer. Iliana Shandurkova slet litt tungt og det ble noen blemmer her også. Søren Bobach ble skadet i hånden, men han lovte å være klar til stafetten igjen. Olav Lundanes gikk også på noen uvanlige bommer og ble dermed litt bakpå til ham å være denne gangen. Men Olav får en ny sjanse til torsdag og vi håper Olav er på riktig spor igjen da.

Det var kort om det sportslige som for Norges del, må sies å være en litt nedtur i forhold til forventningene. Men det kommer en ny dag til torsdag og da kan som nevnt alt snu seg.
Som publikummer var det spennende og vi ser jo også at den internasjonale o-familien blir stadig større. Med Latvias seier i dag, viser det at det er muligheter for små nasjoner å få fram gode løpere.

Vårt publikumsløp var i dag en forkortet mellomdistanse og det bød på o-tekniske utfordringer igjen, men jeg kjenner at o-formen kommer og snart får vi nok til det perfekte o-løp. Det ble en lang og svært varm dag på St-Cergue i dag med lange køer i kiosken og litt kaotisk for de som kjørte buss. Men det er alt i alt svært trivelig på løp her nede, hvor samlingsplassen er på den grønne eng og vi må passe på hvor vi setter beina da det er nok av ferske kuruker rundt omkring.  Trafikkmessig var det også mulighet å ta jernbanen helt fram, da jernbanesporet gikk i bakkant av samlingsplassen.

Ellers var det på det berømte "på håret" i dag for Ine Berit og meg på vei hjem. En lokal «rallykjører» mistet kontrollen på sin bil i en skarp sving og det var nære på en front kollisjon med oss. En lite hyggelig opplevelse, men det gikk bra denne gangen.

Nå er kvelden ennå ung og det er planlagt en bedre middag med familien Bjørgul. Et par bilder til rekker jeg å få med i denne omgang.

finsksupporter

En super supporter fra Finland som feiret Minna Kauppis gull og ventet spent på sin sønn, Pasi Ikonen.

idaogmari

Jenter som smiler og er klare for nye utfordringer og muligheter.