Olav klarte det!

olav_copy_copyOlav Lundanes ble i dag verdensmester på langdistansen for andre gang og det på sveitsernes hjemmebane! Det løpet Olav leverte i dag står det meget stor respekt av og med en margin på nesten 3 minutter må dette sies å være en utklassing. Olav som var den største favoritten sammen med Mattias Merz, leverte et praktløp og viste alle hvor skapet skal stå. I dameklassen fulgte Anne Margrethe Hausken Nordberg opp med en flott 5. plass. 

På forhånd har Olav signaliset at formen er bra og han kunne gå til start med visshet om at forberedelsene var bra. Som publikummer i dag fikk vi fort følelsen av at dette gikk den rette veien, selv om kanskje ikke speakeren var like oppmerksom på hvor bra Olav løp i forhold til sine konkurrenter. Olav hadde fort et minutt ledelse til de nærmeste, han valgte be beste veivalgene og løp som et lokomotiv gjennom det stifyllte og "grønne" terrenget i Chalet-a-gobet, rett på utsiden av Lausanne sentrum. Olav gav alt i dag og virkelig ville vinne denne langdistansen etter at det ble en sjelden bom på mellom-finalen. Mattias Merz tok en fortjent 2. plass og Edgars Bertuks tok bronsen. Anders Nordberg ble nr 10 i dag og hadde ikke helt stinget som skulle til for å holde tempoet mot de helt beste. Blant de 10 beste i herreklassen var det 8 forskjellige nasjoner. Frankrike og Norge hadde begge 2 mann inne blant de 10 beste. 

Etter blomsterseremonien var det mange følelser ute og gikk, og generalsekretær Bjørnat Valstad var svært rørt og imponert over Olavs prestasjon i dag. For Norges O-forbund var denne seieren svært viktig og nå kan man senke skulderene foran lørdagens stafett. Vi må også sende en stor gratulasjon til Olavs moderklubb, Emblem IL og familien som støtter opp på disse arrangement og ellers i Olavs karrierre.

Som Halden SK medlem og har fulgt Olav siden han kom til klubben, ser vi at en utøver som er 100% dedikert til sin idrett og at det bærer frukter.

I dameklassen vant super-girl Simone Niggli sin 19 (!!) VM gull og fikk sin revansje fra mellomdistansen på tirsdag. Og Anne Margrethe Hausken Nordberg gjorde et meget flott løp til en 5. plass. Anne Margrethe kom litt bakpå med et par mindre bra veivalg. Men hun opplevde terrenget og løypa som svært vanskelig og måtte ta det litt rolig for å ha kontrollen. Hun ble tatt igjen av Annika Billstam med 3 minutter, men for oss synes det ut som Anne Margrethe var toneangivende og offensiv i denne fasen av løpet.

Mari Fasting åpnet veldig bra og lå veldig bra an underveis, men gikk dessverre på noen blemmer som kostet for mye. Men vi ser at Mari har fart inne til mye mer og tror med fokus på teknikk trening fremover vil resultatene på dette nivået stabilisere seg.

Vendula Klechova var litt uheldig og skadet seg underveis da hun snublet i TV-kabler underveis. Etter løpet måtte hun på sykehus for å "sy noen sting". Celine Dodin klarte ikke helt å følge opp den sterke kvallikken.

annemagrethe

En sterk 5.plass til Anne Margrethe i dag - vi gleder oss til stafetten!

olavoglars

Sterke følelser mellom far og sønn etter at seiren var klar.

modersolav

Så glad er mammaen etter at seiren er et faktum.

vendula_copy

Vendula skadet seg underveis, men leverte et godt løp.

supporterne

Det var god plass på samlingspalss i dag, ikke noe stort publikumsfremmøte. Får håpe det blir flere på stafetten til lørdag.

mari_copy

Mari viser alltid fighting spirit og virker svært pigg fysisk. Og jeg tror det blir en etappe på lørdag...

celine

Celine i fint driv på oppløpet