Tore Sandvik er klar for finalen!

toreogOlavI dagens mellom-kvallik i NM, var kanskje det mest overraskende at Tore Sandvik kvalifiserte med god og klar margin. Tore, som ikke har løpt mellom finale siden 2007, leverte et sterkt løp i dag med en 8 plass i underkant av 3 1/2 minutt bak heat vinner Carl Waaler Kaas. På bildet er det en imponert verdensmester Olav Lundanes som gratulerer dagens mann i HSK leiren. (foto: Lacho Illiev)

Forøvrig var det mange gode HSK resultater og de fleste av våre er med til morgendagens finale. De 12 beste i hvert heat gikk i dag videre og skal i morgen kjempe om den gjeve kongepokaen. I herreklassen har vi nok en del løpere som har ambisjoner om pallplass, kanskje først og fremst Mattias Karlsson, Erik Axelsson og Magne Dæhli som de fremste kandidatene. Alle tre var topp 5 i sine heat og har et bra utgangspunkt foran morgendagen. Storfavoritt må bli Carl Waaler Kaas som løp overbevisende i dag. Spennende også med Martin Vister som vant sitt heat foran Erik og Mattias. Vi noterer også at en formsterk Kennth Buch nesten kom med også blant de 12 beste og var fattige 23 sekunder fra finaleplass. Øivind Helgerud kom også gjennom dagens nåløye så vidt det bar.

I dameklassen var det også jevn og bra løping hvor Ida Marie Næss Bjørgul, Vendula Haldin, Mari Fasting og Bodil Holmström var blant de 4 beste i sine heat. Anne Margrethe Hausken Nordberg bommet litt i dag og kom inn på 9 plass, rett bak lagvenninnen Marit Kahrs på 8 plass. Iliana Shandurkova og Ingunn Fristad klarte også finaleplassen med bra løp i dag. Hvem som får favorittstemplet i morgen er vel heller usikkert og ingen har vel fremstått som noen soleklar ener til å ta hjem kongepokalen. Normalt hadde Anne Margrethe og Mari vært våre sterkeste kort, men litt rusten o-form i det seneste borger for at hva som helst kan skje. Ida Marie er tilbake etter skade, men vi skal ikke forvente at man leverer topp løp hver gang. Nevner vi Ekroll Jahren, Wigemyr og Bagstevold som dagens heatvinnere i det fremste favorittskiktet, blir vel ikke det feil. Så får våre være outsidere i morgen.