Jämsä Jukola - here we come

MagnusJukolaDa er Team Nordbrøden og resten av HSK klar for Jämsä Jukola. Årets Jukola går ca 20 mil nord for Helsinki og er det nest største Jukola gjennom alle tider. I år stiller HSK med 2 herrelag og 3 damelag i tillegg til at Team Nordbrøden stiller et rent familielag. På bildet Magnus Nordbrøden som er ankermann på det sterke familielaget hvor det er stenhårde krav for å kunne ta en plass på laget.

Været er meldt sol og 20 varmegrader, dog noe vind men det tåler vi. Våre løpere har forberedt seg meget godt og vi ser fram mot en skikkelig fight også i år. Det er flere lag med og færre løpere på laget, noe som gjør både herre- og damestafetten mer åpen enn på 10Mila. Samtidig er ofte Jukola litt mer teknisk krevende orientering og skiller litt mer på den måten. Uansett, skal man på pallen er det helt nødvendig med relativt feilfrie løp.

Som alle har registrert er ikke Olav Lundanes med dette året, og alle lag ville merke at en løper med Olavs kapasitet ikke er med. Men vi har fortsatt et lag som skal være med å kjempe om pallen og vi ser ingen grunn til at våre løpere skal stå med lua i hånda når startskuddet går. Lagoppstillingene er fortsatt uoffisielle, og vi har løpere som har vist svært god form i våres. Så tvi tvi.

På damesiden har vi spesielt 2 meget sterke lag samt et 3.de lag som vi håper skal kjempe blant kanskje 50-60 beste lagene med full klaff. Anne Margrethe Hausken Nordberg er tilbake og hun har i de siste årene betydd svært mye for vårt damelag samt at vi har en Mari Fasting som har tatt et par steg denne våren.

Når det gjelder Nordbrøden laget er det faktisk slik at dersom man er i innerste familie, men ikke har navnet Nordbrøden, så er man ute. Ikke som lagleder en gang ble det muntert spøkt med i kveldens badstue på Høiås.

Ellers var vi hos gravøren forleden og fikk gravert inn vinnerlaget fra i fjor og vandringspriset er på vei tilbake til Finland. Noe vi selvsagt håper på å returnere til Norge og Halden igjen. 

Ellers registrerer vi at duoen Bjørlo - Thoresen stiller til start på team Enga, noe Bjørlo fikk høre på dagens trening. Kjetil er ikke akkurat kjent for å være noen ihuga fotballsupporter og det må vel bli et oppgjør på kammerset der i huset nå med sterke aner til Bergen og Brann. Og team Nordbrøden skal få noe å bryne seg på her. 

Starten i Venla kavlen er kl. 14.00 finsk tid og ca 3 timer senere er vinner kåret. Vi skal holde www.haldensk.no oppdatert og bringe både bilder og inntrykk. For alle som vil følge live med tracking og mellomtider er det bare å logge seg inn på www.jukola.com

Gutta starter kl 23.00 med forventet målgang 7 1/2 time senere. Starten på både Venla og Jukola er et formiddabel opplevelse. Jeg forbinder det med en horde bøfler som stormer fram og man kan kjenne det formelig dirrer under beina. Adrenalinet er meget høyt - både hos løpere og supportere, og man klarer rett og slett ikke slappe av før det hele er over.

Så vi ønsker våre løpere lykke til og ser fram til en skikkelig dyst med våre konkurrenter. Og er klar for en natt uten et sekund søvn.