Flott 5 plass til Martin Jullum i Pre-O

Vi gratulrerer Martin Jullum med en sterk 5 plass og beste nordmann på fredagens TEMPO øvelse i VM. Mesterskapet går samtidig med det tradisjonelle VM i Vuokatti i Finland og det var første gang at VM i øvelsen TEMPO ble arrangert.

 Martin som har utviklet seg til å bli en av verdens beste innom Pre-O, hadde kanskje forhåpninger om enda bedre plassering men en 5 plass står det meget stor respekt av. Martin som i junioralderen var en lovende o-løper innom den tradisjonelle grenen, ble rammet av sykdom og måtte omskolere seg. Dette har vært en stor suksess og Martin er i dag en av de dyktigste pre-o utøvene i verden. I den tradisjonelle pre-o øvelden ble Martin nr 10, og i lagkonkurransen ble det en 5. plass for Norge med Martin på laget.

Pre-O egner seg forøvrig godt til alle, enten man er nybegynner eller toppidrettsutøver. Det er løyper på alle nivåer og det begynte jo engang med at det var et tilbud til de som var handicappede som f.eks rullestolbrukere. Martin og andre støttespillere i Halden SK har i løpet av de siste årene vært med på å bygge et bra arrangementsmiljø her i Halden og i forbindelse med våre storløp.

En ting som også kan nevnes er at gull- og sølvmedaljevinnere på gårsdagens TEMPO er kvinner, henholdsvis Pinja Mäkinen fra Finland og Marit Wiksell fra Sverige. Så dette er en idrettsgren hvor faktisk jentene hevder seg på lik linje med gutta, noe som vel må karakteriseres som sjeldent, desto mer gledelig. 

Så ønsker vi Martin lykke til med fremtidige øvelse og krysser fingrene for både individuelt og lagmessig fremganger.

Resultater finner du her