Foran VM stafetten

I dag går VM stafettene for herrer og kvinner av stabelen, og fra 12:30 tiden braker det løs. Og med mange HSK'ere på startstreken. Vi har stor tro på at det endelig skal bli noen medaljer å feire på Høiås senere i høst.

På damesiden løper Mari Fasting og Anne Margrethe Hausken Nordberg (Norge), Lea Vercelotti (Frankrike), Vendula Haldin og Eva Jurenikova(Tsjekkia) og Hollie Orr (Great Britain). I herreklassen er det bare Magne Dæhli som representerer Halden SK denne gangen, og det er litt spesielt. Men ikke minst, Magne har fått avslutteransvaret for det norske laget som foruten Magne består av Øystein Kvaal Østerbø og Carl Godager Kaas. I herreklassen er det 10-12 medaljekandidater og medalje krever nær innpå perfekte løp fra alle mann. I herreklassen skal man ikke bomme mye før man er er ute av kampen og er man mer enn 2 minutter bak på 1 etappe, vil trolig løpet være kjørt.

Kvaal Østerbø har friske bein, er rask og bør kunne posisjonere seg riktig i feltet her. Sammen med f.eks Mårten Bostöm og Fredrik Tranchand vil Øystein kunne speede opp farta i feltet og kanskje legge press på de andre nasjonene allerede på første etappe. Jeg tror dette er Norges mulighet til en medalje og at Carl kan gi Magne et forsprang ut på siste etappe. Og da kan hva som helst skje.

I dameklassen har vi jo interesser i flere lag. Storfavoritt i mine øyne er Sverige, de har det jevneste og beste mannskapet ut fra hva som har skjedd tidligere i VM. Men både Norge og Tsjekkia kan ta medaljer. Kombinasjoen Mari Fasting og Anne Margrethe Hausken på nest siste og siste har vist seg være gunstig tidligere, så kanskje kan vi håpe.

Det hadde vært utrolig morro å kunne henge opp et nytt bilde på Høiås igjen etter av Olav Lundanes var den siste i 2010 etter Trondheims VM.

Råtips

Herrer:

1. Norge
2. Sveits
3. Latvia

Damer:

1. Sverige
2. Finland
3. Norge