To 2. plasser i O-ringen sammenlagt

GinaGranstedtSøstrene Gina og Gry Granstedt løp inn til hver sin 2. plass sammenlagt i dagens jaktstart under O-ringen i Boden, Sverige. (Bildet viser Gina.)

Anne Margarethe Hausken Nordberg endte på 4. plass i damenes eliteklasse.

Gina har løpt jevnt alle dager i D 16, uten store dykk i etappeplaseringene og uten store tidstap til etappevinneren. Riktignok var hun aldri helt i toppen noen av dagene, men for en topp sammenlagtplassering i et 5-dagers løp som O-ringen er jevne prestasjoner viktigere. Dette gjorde Gina med glans og ble belønnet med andre plassen etter dagens jaktstart. Hun greide ikke å knipe inn noe på ledende Linnéa Golsäter fra Eksjö, men hun holdt trygt avstand til finske Ella-Noora Rahkola, som ble nummer tre.

Storesøster Gry stilte i D 20 Lång, klassen for de nest-beste juniorjentene. Også hun løp ut som nummer to, og nådde målstreken som nummer to. Hadde løypa vært en kilometer lenger, så... - Gry tok inn så mye som 5 1/2 min på ledende og seirende Emma Bromark under dagens etappe.

I damenes eliteklasse D 21 E ble Anne Margarethe Hausken Nordberg nummer fire og Eva Jurenikova nummer åtte sammenlagt. Dette betyr at Hausken holdt plassen trygt og greit, mens Eva måtte la svenskenes VM-løper Lina Strand passere. I top-duellen avgjorde Tove Alexandersson (Sverige) til sin fordel foran 3-foldige verdensmester i år, Simone Niggeli (Sveits). Svenske Annika Billestam på 3. plass løp dagens raskeste tid.

Vincent Coupat løp seg opp 5 plasser i H 21 E i dag, til posisjon nummer 31. Men "skalpen" til Edgars Bertuks, som tok bronsemedaillen under VM langdistanse for to uker siden, nådde han ikke: Også Edgars løp seg oppover på lista i dag. Herrenes eliteklasse ble vunnet souverent av Thierry Gueorgiou fra Frankrike foran William Lind og Peter Öberg fra Sverige.

Bojan Blumenstein, som hadde løpt seg opp fra en 55. plass etter første etappe i H 20 E til en 28. plass foran dagens jaktstart, står som "ikke godkjent" i dagens resultatliste: Han måtte bryte dagens løp grunnet en skade som han pådro seg underveis.

Sander Kirkebøen avsluttet O-ringen som 7. mann i H 20, Fredrik Eliasson som 6. i H 21 Kort og Jan Granstedt holdt sin 18. plass i H 50.