Sølv i World Games til Anne Margrete

wg2013sprint

Mens de fleste i Halden var opptatt med Grenserittet Midt og Ung, løp Anne Margrethe Hausken Nordberg inn til SØLV på sprinten i World Games. World Games - som også omtales som "olympiske leker" for de ikke olympiske idrettene. I ei løype uten store o-teknikse utfordringer, løp Hausken kun fortere og fortere og ble nr 2, 9.8sek bak Annika Billstam, men 27sek før Maja Alm. Herremedaljene gikk til Matthias Kyburz, Andrey Khramov og Jerker Lysell.

Haldens øvrige løpere på start, Mari Fasting (NOR) og Celine Dodin (FRA) ble nr 12 og 23. Løpet kunne forøvrig følges live både som live reesultat, live tracking og video streaming - du finner linkene her.

Anne Margrethe sin sølv medalje er forøvrig Norges 5 individuelle World Games medalje i orientering og Halden sin 3.

I 2001 i Japan ble det til Tore Sandvik gull i stafett og sølv individuelt. Hanne Staff vant og Birgitte Huseby tok bronse individuelt, og Emil fikk bronse i stafett.

I 2005 i Tyskland tok Heather Monro bronse individuelt. Øystein Kvaal Østerbø tok bronse. Og artikkel forfatter fikk noen av sine store O-opplevelser som trener med en åpningssermoni med 40000 til stede, samt sølv og 7 plass individuelt og 6 plasss i stafett for Tyskland.

I 2009 i Taipei ble det ingen Halden medalje, men Galina vinogradova løp på det russiske laget som vant stafetten og Mari Fasting løp på det norske laget som tok bronse i stafetten. Det kan også nevnes at Bodil Holmstrøm ble nr 7 (på sprint) og Galina Vinogradova tok  nr 8 (på middel).