Halden SK på 10Mila-leir

prisutdelningFins det noe bedre enn å tilbringe påskedagene på en Tiomila treningssamling i Eksjø sammen med Halden SK? I hvert fall ikke for våre elite- og junior løperne som satser mot Tiomila som er allerede om to uker.

Fra torsdag før påske til den annen påskedag tilbrakte vi 5 dager i og i nærheten av Eksjø for å forberede oss til Tiomila.

Som oppkjøring stilte vi med to gutte- og to jentelag på Stigtomtakavlen som i år var i nærheten av Nykøping. Dette gjaldt som Tiomila uttakslöp for både damene og herrene. For guttene begynte konkurransen allerede torsdag kveld med tre nattetapper. Her var det flere gledelige resultater. Blant annet var det våre startløperne Jonas og Håkon som viste en stabil o-teknisk prestasjon og at de er physisk på riktig vei mot Tiomila. Jonas vekslet som nummer 7 med 1:01 bak teten og Håkon bare noen sekunder bak på en 15. plass med bare 1:24 bak teten.

Den neste morgen startet guttene som jaktstart på de siste 3 etappene mens jentene hadde fellestart.
Det første guttelaget som stilte med tre juniorløperne avsluttet på en gledelig 26 plass mens andre laget avsluttet på en 38. plass. Her viste Marcus Millegård på den femte og lengste etappe en sterk prestasjon med 8.beste etappetid. Vinnerlaget var Järla Orientering.
Jentene avsluttet etter stabil orientering på en 22 plass 13 minutter bak vinnerlaget fra IFK Lidingö.

Rett etter løpene kjørte vi videre for å trene i Tiomila relevant terreng i Eksjø. Ved siden av mange gode o-tekniske økter på dag og natt, hadde vi testløp for jentene (dag) og guttene (natt). Eva vant uttaksløpet for jentene mens Emil vant herreuttaksløpet. Resten av Halden løperne var ikke langt bak teten og de fleste av guttene var ikke mer en 4 minutter bak Emil. Det viser et bra lagresultat som kommer til å gjøre Tiomila uttaket vanskelig, men viser også at både jenter og gutters første og andre lag kommer til å bli farlig gode til Tiomila! ;-)

Samlingen ble avsluttet med en fin Stafett-O intervalløkt på mandag sammen med andre løperne fra Raumar og Tyrving.

Da samlingen avsluttet var det mange fornøyde Halden løperne som trenger nå noen dager for å hvile litt men som gleder seg veldig til Tiomila. Ved siden av de mange gode orienteringsøkter må man nevne at Jonas Nordstrøm vant den interne bordtennis-cup i en spennende finale mot Kristian Vad mens Gina Granstedt vant jenteklassen. Men her er det flere som ønsker seg revansje på den neste samling ;-)

Tusen takk for en kjempefin samling!

analyspubliktracking