Nye muligheter i Itailia

mappa levico 1Etter Gull-feiring og tropiske nattetemparaturer i Halden er vi klar for dag 3 i VM. Og i dag kan vi sitte live på 3 arenaer - det er nye muligheter for Søren et co i Sprint Stafett, kvalifisering og finale for Martin i Temp-O og 2etp i Publikumsløpene.

Først ut er publikum i Italienske gater i Levico Terme. Blant løperne i Halden-trøye er juniorene på Italia-tur. På første dag vant Håkon Rådahl Bjørlo H18 og og Nina Aasheim Birkeland ble nr 2 i D18. I H40 møtes også gamle stjerner og på dag 1 stakk Tore Sandvik av med seieren.

Mer alvorlig er det fra klokka 10. Da står Martin Jullum på startsreken i kvalifiseringa i Temp-O. En av de største favorittene er Martin Jullum fra Halden, representerende Norge. Martin leder Europa-cupen i Pre-O, og var topp 6 i sist VM. I dag krysser vi fingrene for at han endelig lykkes i et internasjonalt mesterskap. Finalen går fra 15.30Martin NOF

Tredje arena å vende fokus mot er Sprint Stafetten. Her går starten klokka 17:30 og for de som har tilgang til TV bilder, så sedner NRK1 bilder fra 17:25 med ekspertkommentator Kjetil Bjørlo i studio. Også verdt å nevne at til neste år så skal verdenscup i sprint-stafett gjeste Halden med arena Festningen.

Danmark med Søren Bobach på etappe 3 er den store favoritten. De har 3 av medaljevinnerne fra lørdag på laget og vant den uoffisielle verdenscupen i Imatra før Jukola. Men, som Kjetil anatgelig vil påpeke "stafett er stafett" og det er mange andre gode lag på startstreken. Det er helelr ikke enkelt å peke på et favorittsikt da øvelsen er ung. Andre Haldensere på start er Iliana (BUL), Celine og Lea (FRA), Bojan og Sabine (GER) og Lizzie (NZL).