VM-Bronse til Olav Lundanes

Lang medaljerDet ble bronse til Olav Lundanes på VM langdistanse i Italia. I mål var han til slutt 2:24 bak Thierry Guergiou som ble den første til å vinne langdistansen for tredje gang. På sølvplass kom Daniel Hubmann 57 sekunder før Olav. Disse tre var i forkant favorittene - og var i tet fra start til mål. Magne Dæhli løp inn til plass 11, knapt 8min bak.

I dameklassen ble det overraskende seier til Svetlana Mironova fra Russland. Deretter fulgte Tove Alexanersson og Judith Wyder. 2.22 bak kom Mari Fasting på en fin 4. plass. Gøril Rønning Sund fulgte på plassen bak og Tone Wigemyr på plass 7 - på det som ble en strålende laginnsats for Norge. Eva Jurenikova hadde en dårligere dag i skogen og ble nr 21.

NOF sin side uttaler Olav blant annet at "Jeg likte terrenget og løypen i dag, og det var godt at jeg fikk med meg en medalje. Men jeg kunne gjerne ønsket at kroppen svarte bedre, sa Lundanes selv etter en ny medalje på langdistansen." I det meget store startfeltet (pga endringen fra å ikke ha kvalifisering) med kun 2min startinterbvall fryktet mange at det skulle bli køer i skogen. Dette skjedde ikke. Både pga en fin diamant og mange gode veivalg strekk, ble det en fair konkurranse - hvor det viste seg at de tre store fortsatt er de største. Olav har med dette tatt sin 4 individuelle VM medalje.

Les mer om de norske damene her. Celine, Iliana og Hollie fikk en lang tur, og hollie ble også disket for å ha glemt å stemple på en publikumspost...

Også Martin Jullum var i dag igjen i manesjen på Dag 1 av Pre-O konkurransen. Han er her nr 19 med 10 poeng i den åpne klassen, men det er hele 31 utøvere med 11 elelr 10 poeng så det kan bli store endringer i morgen, samt i lagkonkurransen.