Treningssamling i Ticino

På tirsdag kom eliten i Halden tilbake fra en ukes treningssamling i relevant terreng til EM i Sveits i år. Det har vært en fysisk tung treningssamling med mange høydemetre i banken. Treningssamlingen startet forrige tirsdag med en liten introøkt på vei til overnattingen fra flyplassen, før vi på onsdag formiddag hadde vår første hardøkt. Vi løp en mellomdistanse med godt internasjonalt innslag. Hele det franske landslaget var på treningssamling i samme tidspunkt. Det samme gjalt Tampere Pyrintö, tre svenske landslagsløpere og Ida og Olav.

Stafettøkt
Jentenes startfelt på stafettøkten. Mange nasjonaliteter (Bilde: Eva)

Hollie holdt bra fart og selv om ikke teknikken satt helt fikk hun 3. best tid blant jentene. Hun hadde ikke vært med på introøkten dagen før, så hun hadde sin første økt i terrenget. Torsdag var det klart for stafettøkt. Thomas løp veldig bra på det andre av to drag, men måtte se seg slått av spurtsterke Martin Regborn i spurten om seiren. Elena løp veldig bra og tok seieren blant jentene. Hun ble med på noen treninger etter å ha kommet hjem fra to ukers landslagssamling noen dager før.

ticino2
Sistepost på førstedraget på stafettøkten. Elena og Hollie i aksjon (Bilde: Eva)

Vi har vært veldig heldig med været. Selv om det regnet både lørdag og søndag var det nesten ikke snø. Vi hadde tre økter hvor det lå noe snø, men i motsetning til uken før var vi veldig heldig. Da snødde det og var snø i alle terrengene.

På søndag var det klart for konkurranse. En normaldistanse med mye skråliløping. Sveitserne og italienerne fikk ikke lov til å stille, fordi de skal ha utaksløp på kartet, men vi fikk god konkurranse fra resten. Hollie løp igjen kjempebra og løp inn til andre plass, fattige 11 sekunder bak Marika Teini. Eva kom på tredje og Kine tok en fjerde plass. I herreklassen ble det litt mye feil på Magne,selv om han fikk en tredjeplass var han nesten fem minutter bak Olav.

Det var en sliten gjeng som gjennomførte de siste to treningene på mandag. Vi avsluttet samlingen med stil, altså italiensk pizza. Til sammen var vi 12 hsk’ere på samling.

ticino3
Ned til sistepost på en av downhill intervallene i Roveredo (Bilde: Eva)

ticino4
Parkering for treningen på Cima di Medeglia. Litt snø i dette terrenget (Bilde: Kine)

ticino5
Utsikten og været var fint dagen vi trente på Cima di Medeglia. (Bilde: Kine)

roveredo
Downhill intervaller i Roveredo

løpskart
Søndagens konkurranse med masse skråli

medeglia
Langdistanseøkt i Cima di Medeglia. Snø rundt 2-5 post, og helt fantastisk utsikt rundt 6. post