Det er lett å bli god i Halden!

Er du satsende junior bør du vurdere å flytte til Halden. Alle forhold ligger til rette for å bli en god o-løper i Halden Skiklubb.

NielsIdunOgKajsa 1980pxT

 

Mange toppløpere

De siste 5 årene har Halden Skiklubb hatt 10 ulike løpere i junior VM:

  • 5 av deltakere løp for Norge: Markus Holter og Anders Felde Olaussen (2015, de var også med i 2014), Vegard Jarvis Westegård (2016), Niels Christian Hellerud og Idun Kristine Felde Olaussen (2019)
  • William Rigg (2016) og Alex Carcas (2017) løp for Storbritannia
  • Delphine Poirot (2015) og Gulihem Elias (2018 og 2019) løp for Frankrike
  • Tara Meluish løp for Australia (2018 og 2019)

Enda flere av klubbens juniorer har deltatt på JEC og EYOC.

Hvorfor blir du så god i Halden?

  • Vi har mange fellestreninger og o-tekniske treninger hver uke året rundt. Vi har mange varierte terrengtyper og gode kart å trene på.
  • Det arrangeres treningssamlinger i relevante terreng for viktige konkurranser for juniorer og seniorer.
  • Du får matche deg mot verdens beste løpere på trening, disse kan du også spørre om tips og råd.
  • Du får god oppfølging av dyktige trenere og et godt støtteapparat. Det er mange tidligere toppløpere i støtteapparat som deler av sine erfaringer.

I tillegg har klubben et eget hus hvor du kan leie rom billig. Huset ligger rett i nærheten av felles avreisested for treninger og konkurranser. Huset er ofte også base for sosiale aktiviteter i løpergruppen.

Hva kan du gjøre i tillegg til å trene i Halden?

Mange juniorer går på skole ved siden av å trene. Høgskolen i Østfolds har tre avdelinger i Halden. Her kan du blant annet studere økonomi, språk, informasjonsteknologi og lærerutdanninger. En komplett oversikt over studietilbudene ved avdelingene i Halden og avdelingene i Fredrikstad finner du her: https://www.hiof.no/studier/programmer/

Flere av våre egne og tilreisende juniorer har valgt å ha et friår hvor de satser på orientering og eventuelt jobber litt ved siden av.

Høres dette spennende ut?

Eller har du spørsmål? Ta gjerne kontakt med noen av klubbens løpere, vår leder for toppidrett Emil Wingstedt (Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. (+47) 90505230) eller o-gruppe-leder Anja Wingstedt (Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., (+47) 45882878).