Sølv til damelaget NM stafett!

Vi gratulerer våre jenter med en utrolig flott 2. plass på stafetten i dag. Det ble vår første og eneste medalje i dette NM og det smakte fortreffelig. Ingrid Bronebakk, Ingunn Fristad og Ida Marie Næss Bjørgul løp inn til en klar 2. plass, kun slått av suverene Bækkelaget. Herrenes 2- lag tok en flott 5. plass etter å ha vært helt i tet på siste etappe.

Dagens stafett gikk i området sydøst for Rokosjøen og i et ufyselig vær med regn og sludd. Ingrid løp som vanlig jevnt og sikkert på 1. etappe, fikk null bom på macro-avlesningen halvveis og var dermed med i det store feltet som jagde de helt beste. Her var Hanne Staff klart i tet og avgjorde stafetten allerede her. Ved veksling lå HSK og Ingrid på 14. plass, men med god kontakt med de fleste lag unntatt BSK. Ingunn løp svært bra på. 2. etappe, fikk nest beste etappetid og løp oss inn i medaljekampen. Ingunn vekslet som nr 3, rett bak Fredrikstad ved Birgitte Husebye. Ingunn fikk også null bom på macro-delen og sendte Ida ut på 3. plass. Ida Marie forteller at hun tok igjen FSK og Gitte ved 3. post da hun så at hun bommet. Noe Ida selv holdt på å gjøre, men tok seg flott inn. På macro-delen fikk Ida 1 bom og det var på den første macroposten da hun tok seg litt dårlig tid. Alle de fremste 3. etappeløperne fikk 1 macro-bom på siste etappe. Vi vant sølvet med god margin til Nydalen og Marianne Andersen.

2. laget med Julie Hilland Andersen, Heid Ackenhausen og Hanna Haugen Nordbrøden ble nummer 23. 3 laget fullføret i fin stil og ble nummer 40. Her løp Stine Marie N. Kildebo, Charlotta Lundgren og evigunge Anne Julsrud Haugen.

I herreklassen var det også meget spennende og vårt 2. lag var med i tetbildet, helt til macro-avlesning på 3.de og siste etappe. Her røk Mattias Karlsson på en 3-bom og dermed var vi helt ute av tetbilde. Laget bestående av Sindre Saksæther, Mats Haldin og Mattias tok en flott 5. plass. Både Sindre og Mats hadde null bok på macro, mens da Mattias røk på en treer. Ved en prat med Mattias etter løpet, hadde han kontroll på 2 av bommene, mens den 3.de var han litt usikker på. Mattias som kom inn først ved runding sammen med 4 andre lag og KOK, BSK og Tyrrving alle hadde null bom. Med Holger Hott, Anders Nordberg og Audun Weltzien som konkurrenter her, var løpet kjørt. Både 1. og 3 laget fulgt godt opp og ble nummer 11 og 14. Vi henviser til resultatlisten for ytterligere deltaljer.