Jaaaaaaa!!!! Gull x 2

En fantastisk NM helg for juniorene. Gull til Ida Marie i D19-20 natt med ett fattig sekund. Og ikke nok med det. Jentene vant juniorstafetten med Julie, Fredrikke og Ida på laget. Med en margin på 1.12 ned til Lillomarka på 2. plass og 1.14 til Raumar, vant jentene i dag juniorstafetten. Ida hadde beste etappetid på sisteetappe og de store forhåndsfavorittene Heming/Njård ble knust. Julie Hilland Andersen som løp 1. etappe, var i tet hele veien og vekslet som nummer 4, drøye 40 sekunder bak leder. Her gikk både Kongsberg og Heming/Njård på en smell, noe de aldri klarte å kompensere for senere i stafetten. Og på 2. etappe løp 16 åringen Fredrikke Nohr Moth, meget bra, holdt seg framme hele tiden og vekslet inn som nummer 2, kun 35 sekunder bak Lillomarka og 30 sekunder foran bl.a. Raumar som hadde Silje Ekroll Jahren på siste etappe. Og da var det duket for et oppgjør mellom 3 av norges beste jenteløpere på juniorsiden. Kine Hallan Steiwer fra Lillomarka, Silje Ekroll Jahren (Raumar) og vår Ida. Heming/Njård gjorde et fantomløp på 2. etappe, med Fanny Welle-Strand Horn, men det var for langt opp for Siri Ulvestad på siste etappe. Og Ida tok raskt kommandoen, førte stafetten og løp laget inn til seier. Gratulerer til hele laget.
2-laget med Ane Sofie Næss Bjørgul, Stine Marie Norsted Kildebo og Hanna Haugen Nordbrøden ble nummer 18.

I gutteklassen kom vi lit bakpå på 1. etappe allerede og da var løpet kjørt. Laget med Hallvard Nordbrøden, Bård Hauan Andersen og Christian Schive tok en 15 plass. Her vant Løten etter en stor duell mellom Norges 2 beste juniorherreløpere for tiden, Magne Dæhlie og Olav Lundanes jr. Magne holdt unna og vant med få sekunder.
Her kom 2. laget på en fin 21. plass og på laget løp Mats Nordbrøden, Martin Kristiansen og Tor Andreas Andersen

På fredag vant Ida gull i D19-20 og kun et sekund foran Kine Hallan Steiwer. Og det var faktisk i innspurten at Ida klarte å karre seg det nødvendig sekundet foran. Kine ledet hele løpet og tapte på målstreken til Ida som hadde 4 av de 5 beste strekktiden på slutten.
Vi må heller ikke glemme et svært godt nattløp av Bård Hauan Andersen i H17-18 på fredag. Her ble han nummer 4, noe som er sterkt av høstløperen Bård. I herreklassen ble Tore Sandvik nr 8 og beste HSKer, mens Sindre Saksæther ble nr 12. I D17-18 ble Julie Hilland Andersen nr 6 og her kan nevnes at Stine Marie hadde beste strekktid på en post. Bra!

Vi sender våre gratulasjoner til både løpere, trenere og støtteapparat.