Aaro Aho bytter til Halden Skiklubb

En ny toppløper, finske Aaro Aho, har valgt at bytte til Halden Skiklubb!

image1

I 2023-sesongen var han en del av det finske landslaget og representerte senest det finske landslaget ved Europamesterskapet i Verona i høst.

 

24-årigen Aho har hele livet konkurrert for barndomsklubben, Valkeakosken Haka, men har for den kommende sesongen valgt å bytte til Halden SK. I første omgang vil han fortsette med å representere Valkeakosken Haka i Finland - hvor han sammen med bl.a. sine 2 brødre Rauli og Ilmari har et pågående 2025-Jukola-prosjekt, som han ønsker å bygge videre på.

 

Aaro er en løper som alltid er med på toppen ved de finske mesterskap og med fjerde plasser ved de finske langdistansemesterskap i 2022 og 2023 vil Aaro være en viktig brikke i klubbens jakt på toppresultater ved Tiomila. 

image1

“Halden Skiklubb har vært en av mine favoritklubber siden jeg begynte med orientering, så det føles fantastisk å ta den legendariske trøyen på - og være en del av klubben.

Jeg valgte Halden fordi jeg ønsker å utvikle meg videre som orienteringsløper og opplegget i Halden virker til å gi de beste muligheter for akkurat dette. Jeg har planlagt et lengere opphold i Halden både våren og høsten/ vinteren 2024 - og disse opphold kommer til at spille en viktig rolle i mine forberedelser til VM på hjemmebane i Kaupio, Finland i 2025.

Min drøm er å vinne en av de store stafettene i Halden trøyen og hjelpe klubben videre på veien imot toppen. Det å kunne løpe for en toppklubb i Tiomila påvirket mitt valg - og det vil være et stort mål for meg i de kommende sesonger. Det å være del av et sterkt lag er også viktigt for min videre individuelle utvikling - og jeg ønsker å ta min orientering til det neste nivå.” sier Aaro. 

 

I første omgang kommer Aaro til byen i midten av mars og bor her en måned frem til Halden O-meeting, men han har nettopp ferdiggjort sin første treningsleir, som Halden løper, når han var med elitegruppen på vintersamling i Burgohondo. 

 

Ønsk Aaro velkommen. 

Teppo Salmia