Megan Carter-Davis og Ben Mitchell bytter til Halden Skiklubb

Den regjerende sprintverdensmesteren, Megan Carter Davies, bytter klubb til Halden Skiklubb! Den 27-årige waliseren har tidligere konkurrert for den finske klubben Rajamäen Rykmentti, men har for den kommende sesongen valgt å bytte til HSK. Dette gjør hun for å utvikle seg som orienteringsløper og for å kunne konkurrere i toppen i de internasjonale stafettene.

Megan og Ben

 

- I’m really excited to be joining Halden! The club has been very welcoming, and I think it will be a great next step to push my development. It will be exciting to help the club fight for the top spots in the big relays! forteller Megan.

Vil også videreutvikle vår profil som en god klubb for unge, talentfulle o-løpere

Megan ble tirsdag kveld presentert for klubbens eliteløpere, da vår hovedtrener Raul Ferra stod i spissen for vår online undervisningsseminar, Halden Academy.

- Det er veldig spennende å ha Megan på plass i klubben, sier Raul. - Hennes erfaring og potensiale vil uten tvil flytte vårt damelag ett skritt nærmere konkurransen om topplasseringene på de store internasjonale stafettene. Hun er ikke "bare" en av verdens aller beste løpere, men er også veldig god til å dele av sin store kunnskap og erfaring. Dette vil være en fordel for de mange unge, talentfulle jentene vi har i klubben - og kan bidra til å videreutvikle vår profil som en god klubb for unge, talentfulle orienteringsløpere, avslutter Raul. 

Verdenscupløper og karttegner

Sammen med Megan bytter også kjæresten hennes, Ben Mitchel (30), til HSK. Ben er også eliteløper og vil inngå i herrelaget vårt. Han representerte blant annet Storbritannia under verdenscupen i Østfold i april. Han er også profesjonell karttegner og har flere ganger fått anerkjennelse for kartene sine.

God både på sprint og i skogen

Mange vil huske Megan for hennes fantastiske verdensmesterskap i Danmark i 2022, hvor det i tillegg til seieren på den individuelle sprinten, også ble to sølvmedaljer, i henholdsvis knockout-sprint og mix-stafett.

I skogen har Megan flere ganger vært med i toppstriden og har vist seg som en av de løperne i verden som har fysiske kapasitet og teknikk til å konkurrere helt i toppen. Så det skal bli spennende å følge Megans utvikling de neste årene.

Megan og Ben er bosatt nær Swansea i Wales.