Siste forberedelser før Tiomila!

Tio precamp 2

Hør fra Jo og Alvaro om deres tanker og forventninger til Tiomila 2024.

Tiomila stafetten er rett rundt hjørnet. Klubbens løpere får snart teste sine ferdigheter i en stafett som i år blir litt annerledes. I år er damestafetten forlenget med en etappe, fra fem til seks, hvor de to første er natt-etapper. Etter natt-etappene vil det være en pause før stafetten fortsetter på søndag med jaktstart på tredje etappe. Samtidig er herrestafetten også gjort om, ved at det blir en pause etter tredje etappe, slik at man kan fokusere på damestafettens natt-etapper, for så å gå ut i en jaktstart på fjerde etappe. 

 

Vi har snakket med noen av våre løpere om hva de tenker om disse endringene og hvilke forventninger de har til årets Tiomila. 

 

Jo Shepherd er en av løperne våre som skal løpe natt-etappe i damestafetten:

 

Hun forteller at hun ser frem i mot å å løpe nattetappe.

«Jeg kommer virkelig til å nyte dette historiske øyeblikket!», sier Jo.

 

«Jeg har stor respekt for oppgaven jeg er tildelt og kjenner litt ekstra press i at det kommer til å bli mange kritiske blikk rettet mot hvordan damene klarer å håndtere natt-etappene.», fortsetter hun videre.

 

Hun legger til at det å ha nattetapper legger til en ny dimensjon i dameklassen, og det er vanskelig å forutse hvordan det vil påvirke utviklingen av stafetten, men det er også det som gjør det så spennende.

 

Vi snakket litt med Alvaro Casado om det nye formatet i herrestafetten.Han har god erfaring med å løpe fjerde etappe og hadde noen ideer om hvordan stafetten kan bli annerledes i år:

 

«Taktikker for hvordan å navigere gruppene i teten vil bli annerledes. Man vil få en del tid til å legge planer før den viktige lange natten som er på fjerde etappe.» Sier Alvaro. 

 

Han fortsetter vider: «Med tanke på at de første tre etappene er i dagslys kan man også tenke seg at gruppene ut til fjerde etappe vil bli noe større enn vanlig, siden det nok blir mindre bomming.»

 

 

Han mener han er forberedt ,og håper å ha en god fysisk dag i skogen. «Laget totalt sett er fantastisk. Jeg er veldig spent og med solide prestasjoner, kan vi komme langt i stafetten!», avslutter han.

 

Halden Skiklubb stiller i år tre lag i Herrestafetten, tre lag i Damestafetten og to lag i Ungdomstafetten. Vi ønsker alle løpere lykke til under stafetten!

 

For alle dere der hjemme håper vi at dere følger med. Følg live resultater og se web TV via Tiomila sine sider: https://tiomila.se/en/2024/

Dame 3etappeGutter