Pre-o for en eliteløper?

Presisjonsorientering - hva er det? Eller pre-O som det her på O-språket. Som det ligger i navnet, her er det snakk om presis orienteringsteknikk. Selv trodde jeg i mange år at dette var forbeholdt handikappede og folk som satt i rullestol. Og når jeg etter hvert fikk opp øynene for hvor bra o-teknisk treningsform dette kunne være, skjønner jeg at dette burde markedsføres mye bedre. I Halden Skiklubb / SOL har vi også blitt bevisste på å ha dette tilbudet med på vårt vårarrangement og i de siste årene har det blitt fast på Norwegian Spring. Noe jeg tror pre-O utvalget setter stor pris på.

Bildet hentet fra pre-o utvalget hjemmesideBildet hentet fra pre-o utvalget hjemmesideSom o-teknisk treningsform er det glimrende og spesielt også for barn og nybegynnere. Ikke bare for mosjonister eller for eliteløpere for den saks skyld. Her vil man i ro og fred kunne fokusere på karttegn, retning og plassering uten det stressmomentet med å løpe samtidig. Tror med hell at nybegynneropplæring kan benytte pre-O i en tidlig fase og dermed kunne ha konkurranser på denne måten i tillegg til tradisjonell orientering. Og at eliteløpere kan få en alternativ o-teknisk variant som ikke suger krefert fysisk. På VM i Ukraina i fjor vant sågar Thierry G pre-O konkurransen og det viser at vi alle kan benytte dette som en alternativ trenings- og konkurranseform. Så jeg vil utfordre klubber med ledere og utøvere til å forsøke seg på dette ved årets Norwegian Spring.  Vi har en stab som har hatt ansvaret for dette i noen år og de er også ute for å samle impulser fra andre pre-O arrangement.

Du er hjertelig velkommen til O-helg i Svalerødkilen den 12-13. april og kanskje også få noen nye impulser.

Mer Informasjon og innbydelse

Fra NOFs sider

Pre-O utvalget

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Presisjonsorientering, eller Pre-O, er en gren innen orientering som er integrert for funksjonsfriske og bevegelsehemmede. Løypene skal gå langs stier eller veier som er tilgjengelig for rullestol. I terrenget langs løypa er det plassert et antall poster, som skal løses korrekt. På en normal post er det plassert et antall skjermer, og man skal bestemme hvilken (om noen) som er riktig i følge kart og postbeskrivelse. Det finnes også enskjermsposter, hvor deltageren skal bestemme hvilken (om noen) av flere postbeskrivelser som er korrekt. Plasseringen avgjøres av antall riktig løste poster, og deretter av tiden på spesielle "tidsposter", hvor tiden benyttet til løsning av oppgaven blir målt.

Internasjonalt benyttes betegnelsen Trail-O.

Hentet fra «http://no.wikipedia.org/wiki/Presisjonsorientering»