Emil Wingstedt nr 5 på mellom.

Emil Wingstedt løp inn til en 5. plass på dagens mellom-finale, kun 1.37 bak vinner Thierry Gueorgiou som igjen tok mellom-tronen. Anne Margrethe Hausken ble nr 7 etter en hel-finsk pall med Heli Jukkola på toppen. Begge våre som har løpt alle distanser, leverte med andre ord en sterk innsats også i dag. Marius Bjugan ble nr 32, mens Anders Nordberg ble disket uten at løpet var veldig bra. Celine Dodin som også kom til finalen, ble nummer 29. For Norge var dagen ikke veldig bra med Anne Margrethes 7. plass som det beste og med Hans Trøen som beste herreløper på 12. Plass. Hans som med et tidlig startnummer leverte en bra prestasjon og kan være fornøyd med sin debut i dagens mellomdistanse.

I herreklassen fremstår Emil og Daniel Hubmann som mesterskapets jevneste løpere helt oppe i teten og er nok sammen med dagens vinner Thierry Gueorgiou, verdens 3 beste herreløpere for øyeblikket. Gledelig for arrangørlandet Latvia er Martin Sirmais sølvmedalje og for Finland at Pasi Ikonen er på pallen med et sterkt løp i dag.

På spinnesiden er det Anne Margrethe som troner og med Heli Jukkola, Tatjana Ryabkina og Minna Kauppi som runners-up etter de individuelle konkurransene. Vi er også imponert over jevnheten til finske Merja Rantanen og her har finnene fått fram en ny meget god løper. Heli som stod over langdistansen, hadde mest krutt i beina i dag og vant en overbevisende seier. Foran stafetten må finnene være store favoritter i dameklassen, men bak virker det svært åpent. Norge har et medalje lag med full klaff på 1. etappe. Sverige må vi regne med, men har de avslutter som er sterk nok? De som kan overraske er Tsjekkia med 2 blad Brozkova i form.

Foran herrestafetten er det mer åpent. Russerne er alltid farlige, Sverige har et jevnt godt lag som har vist resultater i mesterskapet. Mats Troeng har overrasket og tar trolig en plass på Sveriges 1. lag sammen med Emil og kanskje David Andersson som har sterke avslutter egenskaper. Sveits er også en klar medalje kandidat med Rollier, Hubmann og Muller/Merz(?). Finland med Ikonen, Huovila og Haldin (?) har også lag som kan vinne. Kort sagt en helt åpen stafett og dersom Frankrike er i nærheten av sluttkampen på siste etappe er Thierry Gueorgiou en killer. Norge ser ikke ut til å ha løpere i god nok form i mesterskapet på herresiden, men et førstelag med Skjeset og Weltzien ser klart ut i mine øyne. 3.de mann kan være Anders Nordberg som har de egenskapene som behøves i dette beitet.
Men stafett er stafett og hva som helst kan skje.