Super-dag på Siggerud i dag

Anders venter i spenning og en fornøyd trenerAnders venter i spenning og en fornøyd trenerDagens World Cup på Siggerud ble en udiskutabel suksess for Haldens løpere. Spesielt for samboerparet Anders Nordberg og Anne Margrethe Hausken som vant med klar margin begge to. For Anders var dette en kjærkommen bekreftelse på at toppformen er i anmarsj, noe vi så helt klart allerede forrige helg på Jukola. Og i Craft Cup noterer vi at Christian Schive vinner yngste juniorklasse, Julie Andersen nr 2 i D17-18 og ikke minst at Marius Bjugan vinner H21E med klar margin. Med startnummer 5 på dagens mellomdistanse holdt Anders unna for alle sine konkurrenter, og fikk en lang ventetid før seieren var klar. En av de største konkurrentene var klubbkompis Emil Wingstedt som ledet på første melde, men sakket litt akterut og havnet på podiet med en sterk 6.plass. Tidligere Halden-løper Mats Haldin ble nr 5. Bjørn Eriksen og Mattias Karlsson havnet litt ned på resultatlista. Bjørn var dog ikke mer enn drøye 4 minutter bak vinner i dag og løpet må absolutt være godkjent. Mattias følte han hadde litt tunge bein siden Jukola og fikk ikke til noe toppløp i dag. Bak Anders fulgte Pasi Ikonen og Thierry Gueorgiou på pallen.

Anne Margrethe rett på seiersintervjuAnne Margrethe rett på seiersintervjuI dameklassen ble det nesten helsvensk aften med 5 blant de 7 beste og viser en utrolig bredde i toppen. Når Marianne Andersen ikke hadde dagen i dag, ble Anne Margrethe alene i toppen blant de norske med sin seier. Og vi tror denne seieren smakte meget godt på en distanse som ikke har vært Anne Margrethe yndlingsdistanse tidligere. Den gode formen fortsetter og må gi en stor selvtillit foran VM i Tsjekkia senere i sommer. Vår franske løper, Celine Dodin ble nummer 19 og hadde slitt litt i dagens terreng.

Marius holder formenMarius holder formenEn annen løper som også presenterte seg i dag, var Marius Bjugan som vant H21E med meget klar margin, nesten 2 minutter. Et løp som utvilsomt ville gitt en brukbar plassering i WC-klassen. Det beste er at Marius viser stabil form og med det melder seg på blant aktuelle VM-løpere. Sammen med bl.a. Hans Trøan, Anders Tiltnes og  Carl Waaler Kaas, kjemper Marius om en plass på laget senere i sommer. Det skal tas ut inntil 14 løpere i troppen og sannsynligvis da 7 herrer og 7 damer. Da er det 3 plasser igjen etter at Anders N, Lars S, Audun H W og Øystein Kvaal Østerbø er forhåndsuttatt. Lars og Øystein som kanskje mest typiske sprintere, noe Marius også har vært. Personlig tror jeg Marius har best mulighet på Mellomdistansen med sin hurtighet og samtidig bra mellomegenskaper. Noe Marius viste  både i dag og på Jukola forrige helg. Øyvind Helgerud og Sindre Saksæther fulgte fint opp med henholdsvis 7 og 9 plass i dag.

Ellers ser vi et intervju med Anne Margrethe i dag at hun ønsker å løpe alle distanser i VM. Med sin gode form kan det være fristende. Eventuell temperatur og type underlag/kupering i terrenget vil kanskje spille inn på slike valg. Uansett stiller Anne Margrethe på startstreken i VM med full av selvtillitt på eventuelt alle distanser og det betyr mye.

Christian Schive vant H17-18Christian Schive vant H17-18I yngste juniorklasse fikk vi en svært gledelig overraskelse i dag ved at Christian Schive vant H17-18, hans første seier i junioreliteklassen dersom undertegnedes hukommelse er riktig. Christian som er meget løpskapabel, har slitt med både skader og varme temperaturer tidligere og dette var svært moro. At Julie Hilland Andersen og Ane Sofie Næss Bjørgul følger flott opp med 2 og 5 plass i D17-18 lover også godt. Det gror med andre ord svært godt blant våre juniorløpere og det må være en enorm tilfredsstillelse for vår trener Kenneth Buch. Jeg oppfatter dagens løyper som o-teknisk krevende og det tyder på at vinterens fokus på gode treninger bærer frukter. Og vi gleder oss til jaktstarten i morgen.  Og vi henviser til arrangørens resultater for ytterligere klubbprestasjoner.