NM og CraftCup-helg med mange begivenheter

IMG_194025 HSK-løpere reiste fredag kveld til Hove Leir ved Arendal, som var vårt overnattingssted denne helga. Vi løp NM Sprint i Arendal sentrum på lørdag og Craft cup mellomdistanse i Myra på søndag. Stemmningen var bra fredag kveld, vi var en god gruppe og alle gledet seg til løpene.

Lørdag var en dag fyllt med følelser. Sprint kvalifiseringen var en vanskelig og morsomt løype, med et langt veivalg til andre post. Dessverre kom ikke alle til finalen, da kom det mange tårer. Noen var også diska, som for eksempel vår junior trener... ;-) Mange HSK-løpere løp bra i kvalifiseringen og ble da kvalifisert til finalen samme ettermiddag. Finalen var en veldig bra sprint, med mange veivalg og i spennende deler av byen. Det var også en publikumspassering over en flytebrygge. Der fikk publikum annledningen til å se løperne og heie. Iliana løp et fantastiskt løp og ble nummer 3! Hun (og også vi andre jentene) var så overrasket og glad, at hun fikk tårer av glede! I dameklassen løp også Ingunn ok og kom på 7. plass. Ida ble skadet i kneet mellom 5. og 6. posten, men fullførte allikevel (delt 17. plass). I herreklassen fik Olav den beste tiden, men han ble disket fordi han løp i et forbudt område. Beste HSK-løper i herreklassen ble da Jon med sin 8. Plass, foran Marius (9. plass) og Bjørn ( 13. plass). I juniorklassen gikk det ikke like fullt så bra i finalen. I D19-20 bommet Elena for mye, og løp inn til 9. plass. I H19-20 fikk både Mats og Petter noen bommer og endte på henholdsvis 16. og 17. plass. Med 1/3 premiering var det mange haldensere som fikk med seg medaljer, diplomer og fiskestenger!

IMG_1947

Etter premieutdeling ble det mye feiring. Vi spiste alle samme på peppes pizza og feiret Ilianas medaille og Anes bursdag. Lacho og Iliana kom med en overaskelse til Ane, en hjemmebakt kake! Hele Peppes sang med oss ”gratulerer med dagen”! På kvelden var det mer feiring på Hove Leir, med kake, sjokopudding og godis. Andre ble i byen for å se på Champions League final.

IMG_1949

Søndag var en Craft Cup mellomdistanse i Myra på programm. Det var en veldig krevende, spennende og vanskelige sørlandsterreng. Det var feincoupiert og med mye grønt på kartet, og mange HSK-løpere bommet for mye. I dameklassen ødelagte Ingunn hennes kompassen på vei til første posten, og uten kompass ble det veldig vanskelig i dette terrenget. Så ble det bare 16. plass. Iliana var egentlig fornøyd, men uten erfaring i sørlandsterrenget hadde hun ingen sjanse mot de andre og ble nummer 18. Ida løp ikke, men kneet følte seg allerede mye bedre! I herreklasse kom Olav til en bra andre plass, men fordi av en bom på 3. Post måtte han lå seiern til Anders Nordberg... De andre gutter ble 9. (Bjørn), 14. (øyvind H), 18. Marius, 32. Magne og 57. Lacho.

I juniorklasse viste noe gode resultater. I D19-20 løp Guro veldig bra og ble numer 5.! Ane løp også kjempe bra til passering, hvor hun var på tredje plass, men bommet 2 minutter på nest siste posten. Men det ble allikevel en god 7. plass. I D17-18 løp Gry verre en hva hun kan, og ble bare nr. 19, Ingeborg ble nr. 26. I H19-20 løp Petter en solid løp og kom i mål med 8. best tid, mens Mats okkuperte 15. plass.

IMG_1955

Etter løp måtte vi igjen kjøre mange timer hjem, den gangen uten kø og med mye mindre trafikk, men med mange sovende passasjeren.... Det har vaert en fin helg, dessverre uten sola og mange medailler, men det blir sikker mye fisking i Halden i sommeren! ;-)