En liten VM-dagbok

hegeDa er vi gjennom vår første dag som publikummere og løperne har hatt 2 kvalifiseringer i tillegg til sprintfinalen. Dagens mest følelsesmessige øyeblikk var da det ble klart at Ida Marie kom til finalen, selv med en gedigen bom. Bildet tll venstre viser modern som uttrykker en viss glede :-). Og må bare si det er gøy å være her nede. Men da vi ankom Lausanne i går kveld og styrte inn til hotellet som ligger i sentrum, via vår GPS var det dog ikke fritt for at vi ble litt bekymret.

Når vi runder med bilen inn på torvet i umiddelbar nærhet til hotellet, sitter det noen "glade lakser" som preger hele torget. Og da vi svinger inn i "vår" gate blir vi møtt av et par junkier som svirrer fram og tilbake. Litt susete, mye nagler, hanekam og stasj, før han setter et skudd i armen. Ikke rart Ine Berit låste dørene på bilen, mens jeg var inne i resepsjonen og sjekket at alt var på track. Vi lurte litt da  vi etterpå parkerte bilen 300m fra hotellet og tuslet opp på rommet hva slags strøk vi var havnet i.

Men i dag morges skinte solen, gata var ryddig og ren og frokosten smakte fortreffelig. Da var det bare å komme seg på løp ca 40 km vestover mot Geneve. Både for å følge våre løpere og løpe et publikumsløp selv. Det ble direkte åpen lang på 5.4 km og startet rett bak Mats Haldin som også tok direkteklassen. Og det var nok litt rustent med både løps- og o-teknikk etter 14 dager på stranda i Kroatia. Fikk saltvannsfølelsen langt opp i ganen underveis og retningssansen var ikke helt stødig. Men det var fryktelig moro å løpe ute i det relativt kuperte terrenget selv om kilometertiden ble betydelig over 10 minutter og i behørig avstand til den vordende brudgommen Haldin.

Våre eliteløpere slo fra seg brukbart i dag og alle våre som stilte er med videre. Selv om det var på det berømte håret for spesielt Ida Marie. Med 5 sekundersmargin holdt det akkurat etter en STOR bom underveis og en 15 plass i sitt heat. Iliane var på den sikre siden på 14 plass og får dermed også finale i morgen. Mari Fasting gjorde også en grov bom og leverte ikke noe supert løp.

I herreklassen var det sterkere resultater i dag og både Magne Dæhli, Olav Lundanes og Søren Bobach er videre til i morgen. Så i morgen er det nyinnkjøpte blåsehornet på plass og så får vi se hva som skjer.

Ellers viser Carl Waaler Kaas styrke og vant sitt heat i dag. Magne Dæhli ble nr 3 i sitt mens Olav ble nr 2 etter Thierry.

Utvalget av bilder under er litt preget av både resultater og hvilke bilder som ble skarpe nok. Fotografen er ikke helt stødig med innstillingene.

iliana

Iliana til finale så vidt...

inebogkenneth

Den "franske" coachen Buch og Ine Berit på samlingsplass i dag. Buch var ikke helt fornøyd, selv om Thierry viste muskler.

mari

Mari gav alt på slutten og det holdt til en 11. plass i sitt heat. Skjerpings i morra, Mari !

olav

Stø kurs på Olav, selv om Thierry var klart foran i dag.

soren

Søren var bra på sprinten og bra igjen i dag. Søren var veldig fornøyd etterpå og klar for fight i morgen.

Supporterne

Glade HSK supportere i dag, Ine Berit, Ane Sofie, Gry, Astrid og Hege.

vendula

Så glad er Vendula når hun får se sine kjære litt unna.

mats_og_hanna

Og her er yngste supporter.

simone

Ingen slår Simone i morgen, eller... kan noen av de under kanskje?

ryabkina

Sterk russer

minna

En revansjelysten finsk superstar

billstam

Eller en svensk elegant.

thierry

Thierry var sterk i dag og gav klar beskjed - ikke prøv dere!