Endelig fellesopplegg igjen

Etter at det ble åpnet for å samle større grupper, har etterlengtede fellestreninger og konkurransaktiviteter kommet igang igjen. Under kyndig planlegging og ledelse av vår nye trener Raul Ferra og andre gruppeledere, ivaretas både avstand til andre personer og startintervaller trekkes ut, slik at alle som ønsker det får delta.

200512 Alle 1

Klubbintervaller

Forrige tirsdag startet klubbintervallene igjen, med ikke mindre enn de sagnomsuste bakkeintervallene i Festningen på programmet. Noen hadde nok benyttet festningsbakkene til intervalltrening på egen hånd i perioden uten fellestreninger, mens andre tilpasset tempoet etter en lenger pause fra bakkene. Uansett var det imponerende innsats av alle deltakerne!

200512 Collage

Konkurranse-trening

Lørdag 16. mai fant det fjerde løpet i konkurranserekken PGX series sted på Røsnesåsen. Etter fravær av o-løp i våres, ønsket HSK-ere i alle aldre, og noen flere, å delta. Med god spredning i starttider, var det plass til alle. Til tross for fysisk krevende løyper, var det bare blide løpere å se etter målgang og praten gikk i flere grupper - med påkrevd avstand mellom løperne. 

Med to løp igjen i GPX series leder Olav Lundanes, Svetlana Mironova, Lacho Iliev og Sigrid Schmitt Gran hver sin klasse. 

Se Raul sin video fra løp 4 i GPS-serien her

20200516 MotStartpost

Felles aktiviteter gir motivasjon for trening

Vi stilte juniorene Herman Lien Backstrøm og Sigurd Saxe Sandvik noen spørsmål om hvordan treningen har gått i perioden uten fellestilbud og hvordan det er å komme igang igjen. Her er spørsmålene og guttenes svar:

Herman Lien Backstrøm

Hvordan har det vært å trene under de strenge Corona-restriksjonene de siste ukene?

- Det har så klart vært veldig annerledes å trene. Jeg har trent mye for meg selv og brukt de treningstilbudene som klubben har gitt.

Hvilke av klubbens treningstilbud har du benyttet deg av i denne perioden?

- Det har vært utrolig mange kart som har blitt lagt ut og jeg har løpt på så mange av dem som jeg kan. Den nye treneren vår Raúl har laget masse bra, pluss at det er flere UFO løyper og tirsdagsløyper som har blitt laget.

Hvordan er det å komme tilbake til fellestreninger igjen?

- Det er veldig gøy å være tilbake på fellestreninger. Det er godt å se folk og jeg synes også det blir lettere å motivere seg til å trene.

Har du gjort deg noen tanker om hvilke fellestreninger du kommer til å benytte deg av fremover?

- Jeg kommer til å benytte meg av intervallene på tirsdager og de treningene som vi har på lørdager. Vi juniorer har også begynt å trene o-teknikk på torsdager så jeg tenker også å benytte meg av dem.

20200516 Mal1

Sigurd Saxe Sandvik

Hvordan har det vært å trene under de strenge Corona-restriksjonene de siste ukene?

- Det har gått ganske greit, selv har jeg vært syk en god del av corona-tiden. Dermed har jeg ikke kunne vært i veldig stor aktivitet, men de siste ukene har jeg blitt frisk igjen og fått begynt å trene som "normalt". Selv om jeg har blitt frisk er jeg fortsatt i relativt dårlig løpeform, så jeg har slitt en del med å holde et godt tempo under treninger. Ellers syntes jeg det fungerer veldig bra med treninger, ihvertfall nå som restriksjonene har blitt mildere og vi får lov til å trene felles igjen.

Hvilke av klubbens treningstilbud har du benyttet deg av i denne perioden?

- Jeg har løpt en del av GPX løpene, samt andre tekniske treninger. Har særlig trent en del o-intervaller sammen med andre fra juniorgruppa for det sosiale og for å kunne konkurrere litt.

Hvordan er det å komme tilbake til fellestreninger igjen?

- Jeg syntes det er super-bra å endelig få trene med flere på en gang. Er stor forskjell fra det, og det å trene alene. Motivasjonen kommer sterkere tilbake, og jeg er klar for å komme i form for å forhåpentligvis kunne konkurrere mot slutten av sommeren, eller høsten.

Har du gjort deg noen tanker om hvilke fellestreninger du kommer til å benytte deg av fremover?

- Jeg har tanker om å være med på de aller fleste. Har en egen trenings-plan, så er ikke med på absolutt alle fellestreninger, men prøver å være med på de jeg kan som passer inn i planen. De viktigste treningene for meg blir nok de tekniske, men kommer til å benytte meg av alt.

20200516 Mal2

Bli med du også!

Lørdag 23. mai går femte løp i GPS-serien, på Korset sør. Les alt om løpet og meld deg på i Eventor. En oversikt over resultater og alle løp i GPX-serien finner du her.

Fullstendig oversikt over orienteringstilbudene som er tilgjengelige nå finner du på klubbens nettside.  

20200516 Mal3