Håvard best av våre på dagens NM mellomdistanse

Det var mange fornøyde haldensere på NM-mellomdistansen i dag. Best av våre var Håvard Wedege, som ble nr. 12 i H21.

Havard og Raul

Dagens mellomdistanse gikk fra Solli skiarena nord for Asker. Terrenget var mer kupert enn terrenget tidligere i NM uka - og med krevende orientering. Til tross for dette var de fleste haldenserne godt fornøyd med egen prestasjon, både HSK-erne og de utflyttede haldenserne. - Dette var gøy, var det jevne svaret fra løperne.

Best løp Håvard Wedege, som ble nr. 12 i H21, 4:02 minutter etter vinneren Eirik Langeland Breivik fra NTNU og kun 2 minutter etter bronseplassen. Håkon Raadal Bjørlo (Oppsal Orientering) tok en sterk 13. plass i samme klasse, 5 sekunder etter Håvard, og Niels Christian Hellerud ble nummer 22, 1 minutter etter der igjen. Anders Felde Olaussen (Bø o-lag) kom rett utenfor finaleplass i gårdsdagens kvalifsering, men fikk plass i finalen da en løper foran i heatet trakk seg. Anders løp inn til 39. plass av de 48 løperne i finalen. I denne klassen var det med løperne i gårdsdagens kvalifiseringen totalt 130 løpere.

I D21 løp HSKs eneste løper Bodil Helgerud inn til en god 26. plass av de 48 løperne i finalen og 70 deltakerne totalt i klassen. Bodil var ikke fornøyd med eget tempo gjennom løypa, men orienteringen satt veldig bra. Andre haldenresultater i denne klassen ble: Idun Kristine Felde Olaussen (Nydalens Skiklubb) nr. 16, Hedda Raadal Bjørlo (NTNUI) nr. 22, Nina Asheim Birkeland (NTNUI) nr. 36 og Karoline Aune (NTNUI) nr. 37. Kommende HSK-løper Aurora Fossøy (Bø o-lag) ble nr. 39.

I juniorklassene H19-20 løp Sigurd Saxe inn til en fin 12. plass blant de drøyt 30 løperne i klassen. I H 17-18 fikk vi én premie med Peder Bryggen på 20. plass, av 64 løpere. I samme klasse ble Herman Lien Backstrøm nr. 28, Balder Hasvik Larsen nr. 33 og Henrik Aarbu nr. 40.

I D19-20 hadde vi ingen HSK-løpere, men Mariluise Schmitt Gran, som nå løper for BUL Tromsø, løp et stødig og godt løp. Hun ble belønnet med en flott 7. plass og premie i klassen, som talte 34 deltakere.

Fullstendige resultater finnes i her (Eventor.orientering.no)