Fire av seks HSK-ere videre til mellomdistansefinalen i NM-uka

I dag var det kvalifisering til mellomdistanse for D21 og H21 og her kom fire av seks HSK-ere videre til finalen. Niels Christian Hellerud og Håvard Wedege løp aller best, og sikret seg henholdsvis 3. og 4. plassen i sine heat.

Niels og Havard 1024px

Dagens kvalifisering i mellomdistansen gikk i samme terreng som gårdsdagens langdistanse - på Løvlia mellom Hønefoss og Sandvika. Det var fire heat i hver av klasene D21 og i H21, og i begge klassene går de 12 beste videre til finalen. Halden stilte med seks løpere, og fire av disse kvalifiserte seg til morgendagens finale. De fire er Bodil Helgerud (nr. 7 i D21 heat 2), Markus Holter (nr. 10 i H21 heat 3) og da Niels Christian (delt 3. plass i H21 heat 3) og Håvard (4. plass i H21 heat 1). Håvard var knappe minuttet bak vinneren Ulf Forseth Indgaard fra Frol i sitt heat. Niels Christian var knappe to minutter etter de to beste i sitt heat, som var ingen ringere en Emil Granqvist og Kasper Fosser, som hadde 1 sekund forskjell i tid. Bendik Eliassen og Tore Sandvik nådde ikke til finalen denne gangen.

I tillegg til HSK-erne, er det flere haldensere som nå løper for andre klubber, som kvalifiserte seg finalen. I D21 er dette Hedda Raadal Bjørlo og Nina Asheim Birkeland, som begge løper for NTNUI og ble henholdsvis nr. 7 og 8 i heat 1, samt Idun Kristine Felde Olaussen, Nydalens SK, og Karoline Aune, NTNUI, som ble henholdsvis nr. 2 og 12 i heat 3. I H21 kvalifiserte Håkon Raadal Bjørlo seg videre til finalen med en 8. plass i heat 3.

Se fullstendige resultater fra dagens kvalifisering i Eventor.

Juniorklassene har ingen kvalifisering idag, i disse klassene løper alle finale i morgen. Her har vi påmeldte en god gjeng. I H17-18 stiller Balder Hasvik Larsen, Peder Bryggen, Henrik Aarbu og Herman Lien Backstrøm til start. I H 19-20 starter Sigurd Saxe Sandvik. Vi har ingen HSK-jenter i juniorklassene, men tidligere HSK-ere Maren Henriksen stiller til start i D17-18 for Lillehammer OK og Mariluise Schmitt Gran i D19-20 for BUL Tromsø.

Liveresultater fra morgendagens finaler kan følges her (liveresultater.no).