Aurora og Anders har meldt overgang til Halden SK

I høst flyttet Anders Felde Olaussen tilbake til Halden, sammen med samboer Aurora Fossøy. De ble raskt observert på treninger med Halden SK og har endelig meldt overgang til klubben. Nedenfor kan du bli bedre kjent med dem begge. 

Alder: Aurora er 28 år og Anders er 27 år.

Når kom dere til Halden SK? Vi meldte oss inn i Halden SK nå i januar.

Hvorfor valget dere Halden? Vi flyttet til Halden fordi Anders er herifra. Da ble det naturlig å bytte tilbake til Anders sin gamle klubb.

Hva gjør dere når dere ikke løper orientering?

Vi jobber fulltid som lærere på ungdomsskole begge to. Vi liker begge å reise, være på tur i skog og mark, og å gå på ski. Ski-o er også noe vi begge driver med når vi ikke løper orientering.

Hva er deres beste prestasjoner i orienteringskarrieren?

Aurora har vunnet kretsmesterskap i både Aust-Agder og Vestfold- og Telemark orienteringskretser. Hun har også løpt mange gode stafettetapper for NTNUI i de store stafettene.

Anders har vunnet sølvmedalje i juniorverdensmesterskapet i orientering i 2015. Han har også vunnet NM-gull i juniorklassene, og har KM-medaljer fra både Østfold, Sør-Trøndelag og Vestfold- og Telemark. Anders har også løpt flere gode stafettetapper, og har faktisk stemplet først av samtlige på en post underveis på långa natten på Tiomila.

Hvilke ambisjoner har dere for 2023-sesongen?

Vi satser på å løpe mange morsomme o-løp gjennom sesongen og ha det gøy! Vi satser også på å få løpt noen gode etapper på stafett med Halden SK.

Hva er favoritterrengene deres? 

Aurora liker å løpe sprint i urbane omgivelser. I skogen foretrekker hun en fin og lettløpt furumo med fint og oversiktlig terreng. Anders er så glad i orientering at han liker nesten alle typer terreng. Han beskriver ett av sine favoritterreng som et middels kupert terreng med liten undervegetasjon og fast bunn. Detaljrikdommen skal være rik, men varierende, og sikten skal være vekslende, men mest god. Han liker terreng som er o-teknisk utfordrende på ulike måter gjennom et orienteringsløp.

Sprint eller skog? Aurora liker sprint og Anders liker skog.

Nylon eller tights? Aurora foretrekker tights og Anders foretrekker lang nylonbukse.

Tiomila eller Jukola? Aurora liker Jukola best. Anders liker Tiomila best om han får løpe långa natten, eller Jukola best om han får løpe første etappe. Dersom han får løpe begge disse etappene, og han fortsatt må velge en, synes han Jukola har det lille ekstra.

Natt eller dag? Aurora liker best å løpe orientering i dagslys. Anders liker nattorientering best på denne tiden av året.

Har dere en fun fact dere ønsker å dele?

Om du lurer på noe om Harry Potter-bøkene, kan du spørre Aurora. Hun har lest bøkene over hundre ganger til sammen! Anders er blant de 0,5% av lytterne på Spotify som hører mest på artisten Ni Liv.