Halden SKs eliteløpere gjør seg klar til 2023-sesongen i Alicante og Murcia

27 elite- og juniorløpere har i vinterferien vært 10 dager på treningssamling i Spania, for å forberede seg til 2023-sessongen. En todelt samling med seks dager i Guardamar etterfulgt av fire dager i Murcia, hvor løperne bl.a. deltok i WRE-løpene Costa Calida.

Kick off for o-teknisk trening

Etter en vintertreningsperiode, hvor den fysiske trening har vært førsteprioritet, ble den tekniske spesialisering kickstartet med ti dager med 1 til 3 o-tekniske økter om dagen.

Første del av samlingen foregikk i sanddyneterrenget omkring Guardamar. I Guardamar ble løperne møtt av et utfordrene terreng, som ga god mulighet for å trene grunnleggende ferdigheter. Terrenget var lite kupert og hadde god løpbarhet, som gjorde det mulig å få mange kilometer med orientering uten å få for høy treningsbelastning.

Opgaven fra Raul var at løperne skulle arbeide med å finne effektive ledelinier og ha presisjon i posttakningen. Opgaven krevde fult fokus, og særlig på nattøkterne opplevde løperne at små avvik og manglende presisjon fort kunne resultere i tidstap. Jo lengere løperne kom inn i leiren opplevde mange mestringsfølelse, og man kunne bli mere offensiv i orienteringen og forsøke å legge orienteringen tettere til streken.

Ved leirmesterskapet ble Svetlana Mironova og Riccardo Scalet kåret som mestere.

Vintersamling kart

Vintersamling Svetlana

Raviner og komplekse veivalg

Den andre delen av samlingen foregikk mellom Murcia og Lorca. Dette betydde et skifte i terrengtypen. Her møtte løperne et mer kuperet terreng med steinete grunn og tornete busker. Raul forberedte løperne på at man må komme blodig i mål, hvis man skulle ha en helhetlig opplevelse av terrenget.

Den spesielle terrengtypen var preget av utallige raviner og grøfter, og det var en slitsom oppgave å holde styr på alle ravinene og komplekse veivalg samtidig, særlig på søndagens langdistanse. 

Vintersamling Magne

World ranking event

Treningssamlingen ble avsluttet med deltagelse i WRE Costa Calida. Etter en samling med høy treningsmengde var målet å komme inn i konkurranserutinene og få banket av noe rust.

På skogdistanserne viste flere av løperne toppresultater. Særlig fremheves Guilhem Elias sin tredjeplass på mellomdistansen og Eliska Sieglova sin fjerdeplass på langdistansen. I juniorklassen imponerte Lea Martanova med en samlet seier i D20 E.

Sprintdistansen var tungt dominert av Halden sine løpere. Her ble det seier til både Ana Toledo Navarro og Riccardo Scalet. Svetlana Mironova ble nummer 3, imens Alvaro Casado og Martin Roudny ble henholdsvis 2 og 3.

Resultater fra konkurransene finnes her.  

Vintersamling Guilhem

Neste skritt: World Cup i Østfold og Tiomila

Hovedmålet for HSKs eliteløpere er som alltid Tiomila og Jukola, samt WOC og EOC i henholdsvis Flims i Sveits og Verona i Italia.

15. og 16. april går Solrenningen med mellom- og langdistanse fra Rudskogen i Sarpsborg. Disse løpene er de første uttaksløpene til Tiomila. Det samme vil NM natt i Ertemarka gjøre for guttene.

Dessuten vil det være mulighet for å se flere av klubbens toppløpere i aksjon når første runde av årest Verdenscup foregår i Østfold 27.-30. april. Disse to begivenhetene betyr at mange av våre internasjonale løpere vil oppholde seg her i kortere eller lengre perioder til våren.

Ta dem godt imot!

Vintersamling Victor

Vintersamling kart2

Vintersamling coolchicks