Fire sammenlagtseire til Halden i Østfold Vintercup

Fredag 17. mars arrangerte HSK finalen i Østfold Vintercup. Gode prestasjoner, tette oppgjør og godt arrangement gjorde avslutningen til en flott opplevelse. 

Havard Gulihem Svetlana 1024px

Spennende fellesstart

Egentlig skulle det være jaktstart, men pga relativt få deltakere med fullt antall tellende løp ble det bestemt å kjøre fellesstart. Snøfallet på fredag var derfor ikke noe handicap, og på kvelden viste det seg at det var nesten bart i løpsterrenget ved Bisseberg i skogen bak Høk kro. Men vått var det, både på bakken og i form av regn.

Dette dempet ikke humøret til de ca. 50 deltakerne, som kom fra Østfold, Oslo og Vestfold/Telemark. Sistnevnte hadde kretssamling i østfoldtrerreng, sannsynligvis for å trene for Natt-NM som halden SK arrangerer fra skianlegget på Erte i slutten av april.

Starten gikk kl. 19 for alle klasser. Herrene og damene samt D17-20 hadde live Loggator-tracking, og der kunne foreldre og arrangører i mål følge med: I herreklassen dannet det seg en leder-klynge med 8 løpere som kjempet hardt hele veien. Blant damene stakk Sigrid Schmitt Gran fra Halden SK tidlig og skaffet seg et forsprang på ca. 1 minutt. Men først i mål var Espen Bekhus, FSK, i A-kort løypa, tett fulgt av Jenny Danevad, også FSK, som dermed vant i klassen D-16. "Smågutta" i H-16 bommet litt på slutten, men Ville Wingstedt trakk det lengste strået igjen og vant 2 sekunder før nærmeste konkurrent.

Lystog og spurtoppgjør i herreklassen

Så kom herrene: Først passerte lystoget 50 m inn i skogen fra må, på vei til 3. siste post. Så ble det spurtoppgjør mellom Håkon Raadal Bjørlo og Vegard Jarvis Westergård om seiern, med Guilhem Elias fra Halden SK på 3. plass, 11 sekunder bak. Spurtoppgjøret ble uavgjoet, selv med målkamera lot kontrahentene seg ikke skille - så det ble dobbel for Håkon og Vegard.

Sigrid best i mellom-løypa

På trackinga ble det spenning blandt damene: Sigrid slet på vei til siste post og Mathea Gløersen, juniorlandslagsløper fra Tønsberg, nærmet seg bakfra. Men Sigrid hadde god nok kontroll og kom i mål som beste dame, vinner i D17-20 og før alle gubbene på samme løype i A-mellom klassen. Mathea ble nr. 2 og Erika Lind-Larsen fra Moss nr. 3. Haldens Svetlana Mironova var eneste deltaker i dame-senior-klassen og måtte se seg slått av hele 4 juniorer.

Bål og varm saft

Arrangørene måtte vente lengst på herre-juniorene. Der var det myyye bomming og utsagn som "jeg aner ikke hvor jeg var" kunne høres. Men også her kom alle i mål til slutt, og Mathias Pedersen Holmskau fra FSK vant. Det var ingen haldensere som stilte til start i denne klassen.

For å varme våte løpere, tålmodige tilskuere og dyktige arrangører ble det servert varm saft og fyrt et lite bål i målområdet: Raul Ferra la utmerke løyper, Marius Bjugan fikset tidtaking og stemplingskontroll og Frauke Schmitt Gran serverte saft. :-)

Sammenlagtresultater

Sammenlagt i Østfold Vintercup ble det 4 seire og 3 andreplasser for Halden SK: Ville Wingstedt vant H-16, Sigrid Schmitt Gran ble nr 2 i D17-20 og Svetlana Mironova og Jo Shepherd tok dobbelseier i dameklassen. Herrene var ikke snauere, her finner vi Guilhem Elias og Håvard Wedege på de øverste plassene. Og i B-åpen var det Håkon Bryggen som samlet flest poeng. Premier sponset av Løplabbet ble delt ut til de 3 beste sammenlagt i DH-16, 17-20 og damer/herrer.

Resultater løp 6 - Sammenlagt resultater

Loggator, damer og D17-20 - Loggator, herrer

Artikkel Østfold O-krets