Gull til Niels Christian i NM natt, bronse til Sigrid

Niels Christian Hellerud fikk sin første individuelle NM-tittel som senior fredag kveld, Sigrid tok sin første NM-medalje i juniorklassen.

Niels Sigrid

Fredag kveld gikk NM-Natt av stabelen fra Erte Skianlegg. Øyvind Helgerud hadde laget gode og krevende løyper med spredningsmetoder i alle klasser. Likevel ble det mange tette dueller og spennende helt til målgang i alle klasser, noe Kjetil som speaker kommenterte på en utmerket måte.

Niels Christian Hellerud kom "raka vägen" fra Uppsala i Sverige, hvor han studerer, til NM. Han fortsatte "raka vägen", løp stødig gjennom løypa i H21, og opparbeidet seg en liten ledelse inn mot de siste postene, som ingen klarte å tette. Niels Christian spurtet jublene i mål til en vel fortjent seier. Håkon Raadal Bjørlo, som nå løper for Oppsal orientering, ble nr. 3, og Hedda Raadal Bjørlo løp inn til en sterk 5. plass i D21.

I D17-18 lå Sigrid Scmitt Gran i tetgruppa gjennom hele løypa, og opparbeidet seg en ledelse i siste del av løypa. Men hun bommet litt inn mot den krevende nest siste posten, og to løpere snek seg forbi. Sigrid var selv overrasket over at ikke flere hadde passert, men tredjeplassen var vel fortjent etter et godt gjennomført løp. 

Fullstendige resultater finnes her (eventor.orientering.no)

Våre løpere

Pallen h21Sigrid bronseherman

 Inger anneSverre

henriksigurd

andersaurora

Utmerkelse for godt arrangement

Utmerkelse

Halden SK er en erfaren arrangør og kjent for høy kvalitet på sine arrangementer. På slutten av arrangementet ble da også løpsleder Gudmund Jenssen takket for et flott og effektivt arrangement, av president Leif Størmer i Norges orienteringsforbund. På kun 90 minutter hadde man gjennomført start og målgang for alle premievinnerne.