NM-sprinter som perler på en snor

Denne helgen var det tre NM sprint-distanser på rekke og rad på andre siden av Oslofjorden. Vår tropp ble preget av en del sykdomsforfall, men likevel deltok totalt 5 juniorer og 7 seniorer på de ulike distansene.

alle stafett 1

Sprint-NM for juniorer og World Ranking-løp for seniorene

Fredag kveld var det var det "vanlig" Sprint-NM for juniorene og World Ranking løp for seniorene. Løpet gikk i Sandefjord og løpsområdet på Vestøya var preget av borettslags-blokker i et terreng med tydelige høydeforskjeller. Løypene bydde på noen veivalgsstrekk, men nøye kartlesing var også viktig.

Beste plassering denne dagen fikk Sigrid med en 7. plass i D17-18. Inger Anne i samme klasse og Martin i H17-18 plasserte seg midt på lista med hhv. 25. og 29. plass, mens Herman var preget av nylig overstått forkjølelse og var som nr. 28 i H19-20 lengre bak enn han ønsket. Balder kom på 31. plass i samme klasse.

Blandt seniorene viste Iliana bra fart, men dessverre ble det også en større bom, slik at hun endte på 24. plass. Anders kom inn som nr. 27 og Aurora ble nr. 29.

Sigrid

Knock-out sprint

Lørdag var det NM i Knock-out sprint for alle. Løpene gikk i samme område som Hovedløps-sprinten i 2013: Boligområde med eneboliger og rekkehus, samt noen blokker. Området var nokså flatt. Noe veivalg, mye nøye kartlesing og veldig mye nerver måtte takles.

Først skulle det løpes en prolog, hvor de 18 beste i eldre junior og senior og de 30 beste i yngre junior skulle gå videre til semifinaler. Derfra gikk de to hhv tre første til finalene. De samme 8 løperne startet her. Av disse kom kun Sigrid og Martin videre til semifinale. Herman var 16 sekunder fra å gå videre. I begge seniorklassene kunne man bare være 41 sekunder bak prolog-vinneren dersom man ville til semifinale. Eneste haldenser som greide dette var Marieluise, som nå løper for BUL Tromsø.

Martin begynte å kjenne at også han hadde vært forkjølet for ikke lenge siden og fikk det tøft i semifinalen. Det ble dessverre siste plass der, men en presentabel 29. plass sammenlagt. Sigrid lå bra an i starten, men gikk på litt tidstap underveis og måtte kjempe hardt på oppløpet. Men hun kvalifiserte seg til finalen.

I finalen kom Sigrid veldig godt i gang, hun turte å velge et eget veivalg til 2. post. Det var raskere og hun ledet. Dessverre gikk det mye verre til 3. post, og dermed var finalen "kjørt" og hun fikk en 10. plass totalt i NM Knock-out sprint. Alikevel et godt resultat totalt sett og premieplass.

Spennende sprint-stafett

Da gjensto stafetten, og denne ble gjennomført i Holmestrand sentrum. Det var mye gateløping og sprint-teknisk sett var dette nok den enkleste dagen. Men med stafett-nerver og stemning blir det moro uansett!

Vi fikk noe "friskt blod" over fjorden, med Svetlana, Ane og Thomas. Og Lacho ble beordret vekk fra sine GPS'er og inn på et lag, slik at vi kunne stille to rene Halden-lag: Thomas, Svetlana, Anders og Sigrid på 1. laget, Martin, Iliana, Lacho og Aurora på 2. laget. For 3. laget fikk vi hjelp av gutter fra Bækkelaget og Lillomarka, slik at Inger Anne kunne løpe 2. etappe og Ane 4. etappe.

Første laget endte på 13. plass, tre plasser opp fra i fjor. Thomas leverte en solid første etappe, og vekslet bare litt over 1,5 min bak. Svetlana holdt samme fart som teten og løp laget flere plasser oppover. Anders holdt farta oppe og tapte kun litt mer en ett minutt mot de ledene lagene. Sigrid avsluttet med god fart og orientering og holdt 13. plassen til mål.

For andre laget startet Martin, og fikk som første års junior tøff, men nyttig erfaring med å løpet mot seniorer i verdensklasse. Iliana på 2. etappe løp noen plasser oppover og superreserven Lacho løp det remmer og tøy holdt. Aurora avsluttet godt og løp laget inn til en 33. plass.

På 3. laget fikk Inger Anne samme erfaring som Martin: Det er tøft å løpe mot seniorene. Ane på siste etappe viste at formkurven peker oppover.

Totalt 12 løpere deltok i en eller flere sprinter denne helgen. Neste år går samme type helg i Bodø. Kanskje flere juniorer og seniorer er klare for sprint da?