Haldenløpere ble kretsmestere i nattorientering

Som start på orienterrigssesongen, og første konkurranse i Østfold, var det fredag duket for kretsmesterskap i nattorientering. Løpet ble holdt i Løkkevika i Sarpsborg av Varteig OL.

IMG 6489

I krevende forhold i mørket, med tåke og regn, ble det flere gode prestasjoner for Halden skiklubb. Særlig var resultatene i eliteklassene gode, der Minna Wingstedt tok seieren i D21 og Guilhem Elias tok seieren i H21. Kine Dæhli og Håvard Wedege fulgte opp med solide tredjeplasser i samme klasser. 

 IMG 2536

Ellers i ungdoms- og juniorklassene tok Herman Lien Backstrøm seieren og Sverre Sandvik andre plass i H17-20. I H15-16 tok Ville Wingstedt førsteplassen, mens Fredrik Signebøen sikret tredjeplassen. Håkon Bryggen tok førsteplassen i H13-14 og i H60 vant Eirik Nordbrøden.

 IMG 6494

Konkurransen var en perfekt anledning for å kunne bruke og teste ferdighetene i mørket, noe Haldenløperne har trent og forbedret seg på gjennom høsten og vinteren. Det var også god trening frem mot de store stafettene, Tiomila og Jukola, der også jentene i år skal løpe natt-etapper i Tiomila. Derfor er det gøy å se at Halden SK har jenter som er klare for utfordringen, og vi har troen på at klubben kan stille med gode lag i årets stafetter både på dame- og herresiden. 

 

I tillegg fungerte fredagens nattløp som en god oppkjøring for Haldens eliteløpere, som snart skal delta i Swedish League og den nye svenske stafettligaen med første konkurranse i Skåne i slutten av mars. Dette vil gi løperne en god erfaring og forberedelse før de store konkurransene senere i sesongen.