Veien til Mora

Søndag 2. mars kl. 08.00 går starten på Vasaloppet 2008. Det er starten på en 90 km skitur, først opp på fjellet fra Berga by og over alle de store mossarna. Først Smågan, midt oppe på myrene. Etter hvert kommer vi til Mångsboderna, en klassisk væskestasjon etter ca. 23 km. Har man fine ski med god glid, bør det ha gått greitt hit. Det lønner seg å ha glatte ski, stake på myrene og spare mest mulig kreftene. Til senere. 90km er langt og dersom værgudene er litt ugreie med litt motvind og varmegrader, da blir det slitsomt. Risberg, Evertsberg, Oxberg, Hökberg, Eldris, alle etterlengtede stasjoner underveis i løpet. Vaseloppet er vel ca. 80% staking og 50% køgåing. I alle fall mye kø med dårlig startnummer.

I dag er det søndag 23 september og drøye 5 måneder til start. Og jeg er påmeldt Vasaloppet, igjen. Har fullført 7 renn på 90-tallet før en dårlig rygg slo seg vrang. Men nå forsøker jeg igjen. Denne gang med kun et mål, fullføre! Og med dagens svært dårlig form, lite rulleskitrening og en rygg som trøbler en gang i blant. Kan det være mulig å gjennomføre?

Og jeg skal gjøre det sammen med ca. 15.000 andre og samt noen fra HSK. Pr. i dag vet jeg 6 HSKere som er påmeldt, Knut, Jan, Kjetil, Bjaxel og Morten Roger samt undertegnede. Alle har vel hver sine mål med turen og løpet, og felles for oss alle er prosessen fram mot løpet. Treninga og fellesskapet i forberedelsene. Det som er det egentlige målet....
Og det vil jeg komme litt tilbake til i løpet av høsten og vinteren. Med noen stemningsrapporter fra oss med ski på beina i klubben. Come on lads!


Navn

Startnummer

Startledd

Hente nummer

Björlo, Kjetil

2153

2

Sälen

Gustavsen, Knut

1074

1

Sälen

Andersen, Morten Roger

5696

5

Mora

Mjölneröd, Jens Erik

13702

10

Mora

Granstedt, Jan

5763

5

Sälen

Gran, Björn Axel

13280

10

Sälen