På sykkeltur i Haldens skoger - en flott opplevelse!

Klare for sykkeltur!Klare for sykkeltur!














Fredag og lørdag hadde 11 UFO-er i alderen 9-12 år og 5 voksne, en strålende sykkeltur gjennom Ankerfjella og Ertemarka. Turen startet ved Remnevannet fredag kveld. Vi syklet i ulikt tempo innover i fjella, etter barnas sykkelerfaring og alder. Det ble mange stopp underveis, for å drikke, se på naturen, ta bilder, studere kart mm. Framme ved Nordre Boksjø satte vi opp teltene og koste oss med grillmat fra medbrakte engangsgriller.  

Lørdagen startet med bad for de ivrigste barna og frokost ved vannkanten. De yngste barna syklet så i forveien, mens de eldste barna gjorde unna en løpetur før de startet på syklingen. Turen gikk ut mot Ør og de beryktede bakkene ved Kula. Selv etter mye sykling kvelden i forveien, var det flott innsats av alle barna. Også de voksne fikk trening; ved å dra på sykkelhengere med bagasje eller med store sekker på ryggen. Vi traff også flere syklister underveis, men ingen av dem hadde vært ute og syklet så lenge som oss.

I krysset ved Folkevannet fikk vi servert varm lunsj og drikke. Det smakte utrolig godt og ga fornyet energi til den siste etappen på turen. Gjennom Ertemarka var det stopp med o-teknisk trening, bading (jentene var absolutt best på badingen) og rebusløype fram til bommen ved Ertehytta. Siste biten ned til Tistedal gikk som en lek. Som seg hør og bør, ble turen avsluttet med is; for flott innsats av alle barn og voksne!

Takk for en strålende tur!

Godt med mat når man er vel framme.Godt med mat når man er vel framme.Gutta har det gøy på tur!Gutta har det gøy på tur!frokost i friluften.frokost i friluften.Jentene studerer kart.Jentene studerer kart.