Skolesprinten

Til tider strømmet det på med ivrige skolebarn til mål!Til tider strømmet det på med ivrige skolebarn til mål!














I alt 450 elever fra forskjellige skoler i Halden deltok i går på årets "Skolesprint" som ble arrangert i fine omgivelser på festningen. For mange skoleelever er orientering noe nytt og ukjent, men de kom seg alle gjennom med glans og fikk en velfortjent buff i premie. 

Skoleprinten er altså årlig arrangement som blir arrangert i regi av Norges Orienteringsforbund. Med dette tilbudet ønsker vi å gi elever en spennende og positiv opplevelse av hva orientering er. Ved å la dem få en sjanse til å bruke hodet og beina i sunne omgivelser vil vi være med å bidra til å øke fysisk og psykisk velvære hos elevene. 

Det er utrolig inspirerende å få være med på å arrangere et slik arrangement, se på alle de fantastiske skolebarna som stiller opp, tar kartet i hånda(kanskje for første gang) og gir seg i vei på den ca. 2 km lange løypa. De kom alle blide i mål, noen glade for å bare delta, mens andre ivrig lurte på om det kunne få løpe en gang til for å prøve å få bedre tid. Barn har et utrolig konkurranseinnstinkt, og selv om dette kanskje var første gang med kart i hånda, for noen, kom de alle like positive og glade til mål. Alle fikk de en buff fra Norges Orienteringsforbund i premie for innsatsen, og for mange fristet også en is eller to fra Fredriksten kro i sommervarmen.

Vi ønsker å takke alle skoler, lærere og elever og ønsket å være med på dette arrangementet, det er viktig å få alle ut i lufta og kunne være med på best mulig måte. Rundt om i løypa hadde vi også en gjeng fra "Gubbegjengen" som passet på at ingen poster ble borte, en fantastisk innstas og vi  så takker mye for at de stiller opp.

Resultater kommer senere.

Vel inne i mål ble all deltagelse ført opp!Vel inne i mål ble all deltagelse ført opp!Mange hvilte seg på gresset før start!Mange hvilte seg på gresset før start!Glade Hjortsbergsjenter!Glade Hjortsbergsjenter!
Fine buffer fra NOF ble delt ut til alle!Fine buffer fra NOF ble delt ut til alle!Mange blide elever kom til mål :)Mange blide elever kom til mål :)