UFO-tur i Jotunheimen

ufo2009-2.jpgufo2009-2.jpgLike etter Hovedløpsleiren dro seks spreke UFO'er til fjells sammen med fire like spreke voksne. Gjengen besto av duracell- Anders, fjellsjarmør Sander, alltid glitrende Ingeborg, fighter-Gry, humørsprederen Frøya og toppstreberen Malena, i tillegg til "baktroppen" som besto av Jim Olaussen, Knut Gustavsen, Arild Kirkebøen og Morten Roger Andersen.

ufo2009-3.jpgufo2009-3.jpgDestinasjonen var Jotunheimen, nærmere bestemt Gjendesheim. Like etter den fargerike Kretsstafetten, hvor bl.a. laget til Gry tok en tøff andreplass, ble alle ungdommene plassert i bilene til Jim og Arild. Dette ble starten på en uforglemmelig og super fjelltur!.
Det var Malena som hadde kommet på ideen om en fjelltur for ungdommene i Halden SK. Opprinnelig skulle det egentlig bare være en liten jentetur, men hvorfor ikke be med flere fjellentusiaster?
Da interessen ble vekket hos flere o-løpere, ble lederskapet delt mellom Malena og Morten Roger. Turruten ble planlagt av Morten, men det var vi ungdommer som fikk ros av en annen fjellvandrer som var så imponert over løypa vi hadde planlagt!

Torsdag morgen startet ferden med båt over til Memurubu. Den rakk vi på hengende håret etter at noen syvsovere (Gry og Frøya) til slutt hadde fått opp dampen og pakket ferdig i overraskende tempo! På Memurubu ble vi møtt av brefører Lars, som hadde stilt opp kun for oss så vi skulle få oppleve det å gå over Vestre Memurubre og Hellstugubreen. På veien måtte vi bl.a. krysse en stri og bred bekk, hvor vi måtte ta fjellskoa rundt halsen og vasse over i det iskalde vannet. Selve breføringen gikk uten problemer, og det ble ganske så intimt til tider siden alle var bundet sammen. ( Da tenker jeg først og fremst på tissepausene).Vel fremme på Spiterstulen kan jeg skrive under på at alle var klare for en 3-retters middag! Da hadde vi gått i ca. 9,5 timer!

Fjellmaten er noe som virkelig bør nevnes, og vi fikk servert tre retter på alle hyttene. Bl.a. har vi spist reker og skalldyr til forrett, en lokal kjøttrett med nydelig saus til hovedrett og ostekake, skogsbær-is og aprikoskompott til dessert. Selvfølgelig har vi også spist fisk, men den var nok ikke så populær blant alle...

Fredag gikk turen over Glittertind, selv om noen av oss gikk den andre ruta ned til Glitterheim. I oppoverbakkene kom dessverre snøen og tåka, men like over toppen letnet det til og vi kunne kose oss med en vakker panoramautsikt!

Hittil hadde vi vært veldig heldige med været, men det endret seg på turen over til Memurubu. Da måtte vi på med både regnbukse, lue og votter, men uansett hadde vi jo det asurblå Bessvatnet å nyte synet av.

ufo2009-5.jpgufo2009-5.jpgOvernattingene gikk uten noen store problemer. Men etter dagen med regn, måtte Gry og Malena forlate fjellskoa i tørkerommet før de skulle gå bort til sovesalen, som lå ca. 100 meter lenger bort i et annet bygg. Det ble en hoppende, kald og litt smertefull opplevelse!

Ellers kan jeg anbefale å ta med "sov-i-ro" på slike turer...

Den siste dagen i Jotunheimen gikk turen over Besseggen, men da var det bare kruttgjengen som stilte til start kl. 08.30 utenfor Memurubu. Gjengen besto av Anders, Sander, Malena, Jim og Knut. De fikk pulsen opp i de bratte bakkene, mens resten av HSK'erne tok den mer avslappende turen med ferje tilbake.

På Gjendesheim overrasket kruttgjengen alle ved å komme fram allerede kl.12, og dermed ble det tid til både dusjing og Peppes-besøk før vi vendte nesa hjemover mot Halden.

Tusen takk til alle deltakere som gjorde at turen ble en suksess!